The Wife


The Wife- Nobel adayının karısı, çok çok güzel bir film bence. Filmn başında "her başarılı erkeğin arkasında kadın vardır"sözünün görüyoruz bir yerde. Oysa dakikalar ilerledikçe işin rengi değişiyor.

Joan 40 yılık evlilikleri boyunca yazar olan kocası için her şeyi yapan müşfik kadındır. 2 çocukları, düzenli hayatları olan çift oldukça ideal bir hayat yaşıyor görünüyor. Hatta Joan'ın eşinin kaçamaklarına bile gözyumduğunu farkediyoruz.


Bir gün eşinin Nobel Edebiyat ödülünü aldığını öğrenmesi ile ise bu güzel düzen sarsılmaya başlıyor. Bunda yazarın hayatını kaleme almak isteyen ve geçmişi didikleyen bir başka yazarın önemli bir rolü oluyor.

İtiraf ediyorum. Filmin başında kadına ve oğluna sinir olmuştum. Çünkü hayat dolu bir adam ve sürekli asık  suratlı bir eş, ergenliği aşamamış oğlan gibi gelmişlerdi bana. Ama filmi seyretmeye devam ettikçe öyle olmadığını anladık zaten. Çok yazmayayım işin büyüsü kaçmasın. Ben filmlerin sonunu bilmek istemem açıkcası.






Filmin oyuncuları gayet iyiydi bene. Hele Glenn Close az konuşup çok şey anlattı. Dediğim gibi joan karakterini başta sevmemiştim. Filmin sonunda da farklı açılardan da olsa kendisine kızgınlığım geçmedi. Bir kadın bu kadar özverili olmamalı....

Yorumlar

  1. Acilen ve süratle bu filmi bulup izleyeceğim tavsiyeniz üzre. Glen Close' u da pek severim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. en merak ettiğim film de bu zaten mutlaka izleyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gündemime alırken oscar adayı olduğunu bilmiyordum. Konusu ilgimi çekmişti. İzlemelisin seversin bence...

      Sil
  3. Merak ettim netflixe gelirse izleyeyim 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder