Su uçan Şelalesi ve 45 yaş





 Yine bir gezi yazısı var blogda. Bu kez kendime doğam günü hediyesi olarak gezdim- fotoğrafladım.
Cumartesi doğum günümdü boru değil resmen 45 oldum. Sesli söyleyince insana çok geliyor da ben daha kendimi o yaşta hissetmiyorum. Neyse. Benim evin erkeklerinin pek doğum günü kutlama adetleri yoktur. Eee babaları ormantik olunca oğulları da bana çekmedi malesef. Bu kez ben gezmek istiyorum dedim. Tamam dendi de illa çıkıyor bir aksilik.

Tatilin başında Deniz ayak parmağının acıdığını söylemişti. Şişince doktora gittik. 2 parmakta kırık çıktı. Nasıl becermiş orası muamma. İnsanın parmağı kırılır da acısını bilmez mi? Neyse mecburi dinlanma ve eve kapanma durumu oldu. Şişlik falan inince cumartesi "gidebilirim ben" dedi Deniz. Nasıl olsa kendimiziz zorlanırsak döneriz dedip çıktık yola.


Rota bir arkadaştan duyduğumuz yolunu hiç bilmediğimiz Türkmen Şelalesi ya da Su uçan Şelalesi. Çok ismi varmış buranın.  Manisa, Aliağa ve Menemen arasında kalan bölgede yer alıyor.Kimin sahiplendiği pek belli değil gibi. Yolu iyi değil diye netten okumuştuk. Türkmen Köyü'ne kadar tamam tabelaları takip ederek gittik. Sonrasında bir taş ocağından bahsediliyordu. Orayı da bulduk sorarız diye düşünüyorduk ama kapanmış.

Bizim en çok yararlandığımız site bu oldu. Çok güzel bir tarif vardı. Navigasyona güvenmeyin telefon hiç çekmiyor. Aşırı yağışlar malum geçmmemiz gereken dere epey yoğun akınca ben biraz sorun yaşadım:))) hatta dönüşte azıcık girdim de...


Sonrasında rahat bir patikadan devam ediyorsunuz. Bu noktada yön duygusu önemli. Ya da pusula. Deniz'in elinde pusula, Devrim'de yön bulmada iyidir. Biz hiç zorlanmadık. Hoş baba oğul tatlı tatlı atıştılar ya kimin dediği taraftan gidilecek diye. Biz gene babaya güvendik:)))

Kesinlikle yolu gösteren bir işaret yok. Ormanlık alan. Yer yer sık çalılar. Kimi yerde açık alanlar da var. Aşağıdaki gibi mesela. Orayı bulmadan önce şelalenin yüksek sesini duyduk biz. Kesinlikle fotoğrafların anlatamayacağı kadar güzel bir manzara, yüksek oksijen, maksimum mutluluk...



Suyun döküldüğü yere aşağıdaki karedeki kadar yaklaşabildik. O noktada bile epey ıslandık. Su o kadar çok ki ve 30m'den düşüyor. Islanmamak mümkün değil. Bir de ıslak kayalar, yosunlu zemin. Kayma garantili yani. Ada'ya tripot taşıttırdım ama kullanamadım haliyle.

Benim ayağı sakat oğlum bir de o en tepeye çıkmak istedi. Çıktık. O da yukarısı. Deniz'in arkasında görülen sular işte 30 metreden dökülüyor biraz ileride. Tam o noktaya inilemiyor. Ya da biraz teçhizat lazım diyelim.

Buraları o kadar sevdim ki bol bol fotoğraf ta çektirdim. Ama bu konuda tecrübeli olmayınca hiç gülümsememişim. Koca kişisine kızan bir ben vardı eve gelince. Gülümsetseydin diye:)))


 Burası ile ilgili fotoğraflar bu kadarla bitmez bence. Hem ben hem Devrim epey çekim yaptık. Ve ilk fırsata yeniden gitme kararı da aldık.

Yorumlar

  1. doğum gününüz kutlu olsun..gene harika doğa fotografları,ne güzel yermiş türkmen köyü,ne güzel geziyosunuz ailecek,resimlerle gezmiş gibi olyoz valla,elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ertuğrul bey. Harika bir yerdi. Biz köyün içine gitmedik. Vakit sorunu vardı biraz. Ama o civarlar muhteşem. Hepimiz aynı şeylerden zevk aldığımız için gezilerimiz keyifli oluyor.

      Sil
  2. güzel seneleriniz olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Harika gezi olmuş belgesel tadında okudum.Sarp yerlere dikkat edin ben çok dustum öyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşer gibi oldum:)) Elimde makina şelaleyi çekerken ayağım kaydı neyse ki kurtardım.

      Sil
  4. Deniz'e şifa diliyorum. Nice gönlünce senelere bir de tabi. En güzel hediye, kendine ayırdığın zamanın kalitesi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Yeşim. Her iki dileğin için de:)))

      Sil
  5. Bizim buraya benziyor ama o kadar kis olmuyordur 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralara ne kadar kar yağar bilmiyorum. Ama sizin oralar böyleyse pek imremdim. Severim böyle bakir yerleri. O kadar bıktım ki insanlardan, araçlardan, inşaat gürültüsünden

      Sil
  6. Yeni yaşınız size bütün güzellikleri getirsin 6 gün sonra ben de 45 olacağım. Nerede girsem 45 e acaba 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yaşlar 40'lar. Ben çok sevdim. Hoş keşke kafam 40'larda fiziki gücüm ve görüntüm 20'lerde olsa...

      Sil
  7. Doğum gününüz kutlu olsun. Nice yaşlarınız olsun Sağlıkla, mutlulukla.. Denize de çok geçmiş olsun. Kırık nasıl da ağırır.. Dayanıklıymış, hissetmemiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:))) Sanırım acı eşiği yüksek. değilse biz de çok şaşırdık. Hatta şişlik olup da açık yara, iltihap falan olmayınca pirelendim. İçten kötü birşey mi diye.

      Sil
  8. Çok güzel bir gezme olmuş, daha nice yıllara sağlıkla girersiniz inşallah.

    YanıtlaSil
  9. Nice yaşlara. Sağlık ve Huzur dilerim çokça

    YanıtlaSil

Yorum Gönder