Can You Ever Forgive Me


Can You Ever Forgive Me, biyografi yazarı Lee Israel’ın gerçek hikayesini anlatıyor. Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead ve Estee Lauder gibi yıldızların kısa biyografilerini yazarak geçimini sürdüren Israel, biyografinin popüler yayınlar karşısında yok olmasıyla ev kirasını bile ödeyemeyecek duruma geliyor.


Yine bir yazarın biyografisini araştırırken tesadüfen yazdığı mektubu bulur ve çalar. Satmak istediğinde ise ne kadar değerli olduğunu görür. Biyografi işinden kesinlikle para kazanamayacağını anlayınca da ünlü yazarların kaleminden sahte mektipler yazarak satmaya başlar. Bir zaman iyi para kazansa da bu işin kokusunun çıkması kaçınılmaz. 

Suç ortağı Jack yakalanır ve yazarı ele verir. 

 
 Melissa McCarthy, buradaki rolüyle en iyi kadın oyurcu dalında oscar adayı idi ama alamadı. Açıkcası ben oyunculuğunu sevdim. Konusu itibariyle durağan bir film ama McCarty rolünün hakkını vermiş diye düşünüyorum. Film her ne kadar işini iyi yapsan da popülerliğe kurban gitmenin kaçınılmaz olduğunu anlatıyor bir yerde. Ne yalan söyleyeyim ben kadına o kadar da çok kızmadım. Ölmüş bir yazarın eski yazdığı mektup yüzlerce dolar değerindeyken, o yazarın hayatını anlatan kitap çöp kabul ediliyor sonuçta.

Yorumlar

  1. oscar kazanan filmleri seyrettim şimdi sıra adayları izlemeye geldi :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlısın epey. Benim izlemediklerim var. Karışık gittim biraz.

      Sil
  2. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoruma kapalıydı yazın. Hayırlı tezkereler dilerim öncelikle. Bazen hakkıyla takip edemiyorum. Bazen de kimileri sizi takip edip siz onu edince çıkartıyor. O yüzden bu tür keşif etlinliklerinden uzak duruyorum.

      Sil
    2. Maksat güzel insanlar birbirlerine daha kolay bulabilsin diye paylaşım yaptım. O gibi sıkıntılar da maalesef oluyor... İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Melissa mc Carty ye bayiliyorum 😊

    YanıtlaSil
  4. Çok kapsamlı bir yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Kimi sıkıcı olsa da genelende ben de seviyorum. Bunun gerçek olduğunu bilmedn izledim mesela...

    YanıtlaSil
  6. Günümüzde de durum bundan pek farklı değil..Popülerizm uğruna neler neler yapılıyor ...

    YanıtlaSil
  7. Oscar karışıklığı içinde güme giden filmlerden biri bence
    Çok keyifle ve ilgiyle izledim ama belki hayat hikayelerini izlemeyi sevdiğimdendir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder