A Star is Born-Bir Yıldız Doğuyor


Oscar adayları arasındaki filmler içinden üçüncü seyrettiğime geldi sıra. A Star İs Born- Bir Yıldız Doğuyor. Bu etkinlik öncesinde denk gelip biraz dö ön yargıyla es geçmiştim bu filmi. Tahmin edebileceğiniz gibi Lady Gaga ön yargısı. Kadının bu kadar iyi olabileceğini düşünmemiştim.

Bir Yıldız Doğuyor; country müzik yıldızı olan Jackson Maine'in tesadüfen keşfettiği Ally ile hikayesi. Maine, ünlü olmasına karşın hem sağlık sorunları hem de içki-uyuşturucu bağımlılığı yüzünden kariyerinde düşüşe geçmiştir. Yine içtiği bir akşam Ally'yi dinler. Sesine hayran olur. Ally'yi bir konserine çıkartır ve hem aralarındaki ilişki hem de Ally'nin müzik kariyeri başlar.


Ally ne kadar hızla yükseliyorsa Maine'de o denli hızlı bir düşüşe geçmiştir. Ve öğreniyoruz ki sevgi her sorunu çözmeye yetmiyor.



Bu arada Bir Yıldız Doğuyor bir uyarlama. Film bundan önce 3 kez daha çekilmiş. İlk kez 1937 yılında konu filme aktarılmış. Daha sonra 1954 ve 1976 yılarında yeniden çekilmiş. Çok ayrıntılı araştırmadım ama Türk ve Hint versiyonları olduğunu da okudum bir yazıda. Yani oldukça sevilen bir konu.

2018 yapımı son çekim de her ne kadar klasik olsa da gerek çekimler gerekse müzik olarak beni tatmin etti. 



Yorumlar

  1. Barbra Streisand ve Kris Kristofferson un oynadıkları versiyonunu hiç unutmam.şahaneydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bundan önce hiçbir versiyonunu izlememiştim.Ama barbara Streisand'ı çok sevdiğimden benim de aklımda. Aaya biraz zaman girsin de..

      Sil
  2. Paylaşımınız için teşekkür ederiz efem...

    YanıtlaSil
  3. Nedense filmin ismine bakınca hint filmi olan secret superstar filmi aklıma geldi...Paylaşım için teşekkür ederim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı konunun Hint versiyonu da varmış. Belki de odur yazdığın. Ben çok ayrıntılı bakmadım netten ama çok işlenen ve sevilen bir konuymuş

      Sil
  4. filmin daha önce 3 kez çekilmesini bilmiyodum,bu 4. olmalı o zaman..fragmanını izlemiştim ama fragmanlar genellikle yanıltıcı olabilyo..bilgiler için saolun elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kendimi bir filmsever bilirdim yazı için nete bakınca gördüm 4 kez çekildiğini. Bu ikinci sanıyordum. Ben hiç fragmana bakmam. Afişe bakarım, konusunu okurum. İlla yanıldıklarım çıkıyor ama genelde seçtiklerimi sevmişimdir

      Sil
  5. yeni seyrettim bilmi Barbra streisand'ın oynadığı versiyonu da sevmiştim sen söyleyince hatırladım evet sanırım bir türk versiyonu da vardı filmin. konuda biraz kopukluk olmasına rağmen film fena değildi ama en iyi film oscarı alacak kadar değil bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oscar dersen bence de o kadar iyi değil di. Ama seyretmesi keyifliydi

      Sil
  6. Barbara Streisand in oynadigini iki kez izlemistim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç izlemedim. demekki denk gelmemişim.

      Sil
  7. Ben de Gaga'nın performansına şaşırdığımı söylemeliyim.
    Filmden sonra hemen albümü indirdim. Hala ara ara dinliyorum, çok güzel parçalar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medya insanı ön yargılı yapıyor malesef...

      Sil

Yorum Gönder