Kar gören İzmirli


Hafta sonu geçici olarak Gölcük'te çalışan arkadaşları ziyarete gittik. Ödemiş deyince çocukların özellikle Deniz'in aklında kar vardı haliyle. Birgi'de kaldık. Oralar çok güzel eski evler ve sokaklarla dolu. Bana kalsa tüm zamanı oralarda taban teperek geçirirdim. Ama yolumuz illaki karlı dağlara düştü...  


Bakmayın bu yolun boş olduğuna. Asıl çekmeyi planladığım şöyle dağlara doğru giden uzun bir yol var orada. Çekemedim çünkü araçlardan yol görünmüyordu. Hiç kalabalık çekmek aklıma gelmemiş ya tüm İzmir buraya mı akmıştı bilmem. Semaver yakanlar, sandalyesini getirip keyif yapanlar, kar oynayanlar, poşetlerl kayanlar....cidden çok kalabalıktı. Bu aralar üşütük olan bense ayağımda botlar olduğu halde dondum.
Kar güneş gördüğünden çok toparlanmayınca çocuklar da pek zevk almayınca az kaldık. Yine de ilk kez Deniz teşekkür etti ve "kara basmak bile çok güzeldi" diye mutlu mutlu döndü...


Donmuş Gölcük ve Birgi fotoları da gelecek bu arada...


Yorumlar

  1. Güzel treking olmuş.Bende kar görmeyen biri olarak sizin ile gezmiş oldum.Elinize kaleminize saglik.Mutlu yillar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:))) ben çekmek dışında kar sevmem. Yaz ve deniz insanıyım kesinlikle. Ama çocuklar çok istiyorlar. Her yıl Spil ya da Bozdağ'dan birine çıkıyoruz.

      Sil
  2. ben daha bırak ayak basmayı göremedim bile karı :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin içine çocuk talebi girince gidiyorsun mecburen....

      Sil
  3. Güzel bir kar yağmış, oralara İzmirde görmek zordur karı. Bizde daha henüz doğru dürüst yağmadı bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralar oldukça yüksek yerler. Bozdağ İzmir merkeze 3 saate yakın sürüyor. İşin içinde biraz da arkadaş ziyareti vardı. Değilse ha deyince gidilmiyor.

      Sil
  4. Burda bir kar göremeyen Adanalı var..:) Çocuklar bile kar kar kar diye söylenip duruyor.. Her yerde kar var ama götüremiyoruz.. Yazılı haftası bu hafta.. Kar bitmezse sömestrda götürmeyi düşünüyoruz inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz bu yıl deliye vurduk işi. Önce okul zamanı gecenin birinde yollara dökülüp Suuçtu şelalesine gittik. Şimdi de yazılı haftasında Ödemiş...açıkcası çocuklar itiraz etmiyor. Bitiriyoruz çalışmamızı diyorlar. Ama bazen suçluluk da hissediyorum.

      Sil
  5. Süper. Gölcük deyince benim aklıma yumurta filmi geliyor

    YanıtlaSil
  6. Ben de yakında kar gören masum İstanbullu diye bir yazı yazabilirim her an :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha yağmadı mı oralara? İstanbul'da karı sevmezdim ben. İşe gitmem gerektiği için eziyetti haliyle. Böyle gezince güzel...

      Sil
  7. Ben bikiyorum kis ortasinda. Neyse bu yil cok yagmadi 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin durumda öyle. Bizim yaşadığımız yerde olsa isyan şarkısını söylerdim tüm gün. Gezip de hadi yeter dönelim modunda güzel.

      Sil
  8. her taraf bembeyaz ne güzel..henüz izmire kar yağmadı ama yağınca bakalım izmirin hali nolcak..🙂 fotograflar net çıkmış,emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sabah buraya atıştırdı azıcık. Bizim evin konumu da biraz yüksek sayılır. Bu gece bekleniyor ya bakalım.

      Sil

Yorum Gönder