Balıklıova


Fotoğrafçılık kursuna gidiyorum ama saha çalışmalarına pek katılamıyorum. Hem tüm pazar günümü harcamam gerekiyor ki evin erkeklerine karşı kendimi suçlu hissediyorum. Hem de biraz masraflı oluyor.

Bu hafta hava yağmurlu bizim planlarımız yoktu. Karaburun ve Sarpıncık Feneri taraflarına bir gezi vardı. Hadi dedim katıldım bu kez. Gezinin ilk durağı Balıklıova.

Balıklıova Urla'nın biraz ilerisinde bir sahil mahallesi. Aslında bu tarafları bilen çok kimsenin bildiği, belki de durup çay içtiği bir yer.  Ama biz Balıklıova'nın eski yerleşimine gittik. Hiç bilmiyordum buraları. Biraz daha tepelerde bir yerleşim.

Eski adı Polikhne imiş. Netten okuduğuma göre ismi tarihte komşuları Klazomenai'nin MÖ 413'teki istila girişiminde geçiyormuş. Osmanlı zamanında da bu isimle anılmış bir Rum köyü. Cumhuriyet sonrası nüfus mübadelesi dolayısıyla Rumların göç etmesiyle köy boşalmış, köyün eski yerleşim yeri terk edilmiş. 



Yağmurlu havada (hatta burada elimde şemsiye çekim yaptım) yaptık çekimlerimizi. Onlardan bir kaçı bunlar. Yolunuz bu taraflara düşerse görmenizi tavsiye ederim...



Yorumlar

  1. Ne güzel yerler en soninstadaki fenerli resimlere hayran kaldim 😊

    YanıtlaSil
  2. hava kapalı olunca manzara daha mı hoş olmuş ne :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kasvetli bulurlar, yağmur bir hoşluk verdi sanki. Doğa yıkandı renkler daha bir canlandı hem...

      Sil
  3. Bak Balıklıova'yı duymuştum da Urla taraflarında olduğunu bilmiyordum...
    Ne güzel çekimler olur bahar aylarında oralarda ♥

    Yağmura rağmen iyi iş çıkartmışsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Aslında çok bilinen yerler ama sahil kesimi. Balıkçıları, kurabiyesi, kahvesi...sık uğranılan bir mahalle. Ama bu yukarıları ben de hiç bilmiyordum. Hatta eşimin ailesi Urla'da oturur o bile 'orada böyle bir yer mi varmış' oldu.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Fotoğraf çektirmeyi seven ve hazırlıklı gelen arkadaşlar oluyor. Bazıları modelli çalışıyor ve cidden güzel kareler çıkartıyorlar. Ben o olayı anca öğreneceğim:)))

      Sil
  5. Ne güzel yerler ve kareler. Bence kendini daha çok fotoğraflamalısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışmayınca fotoğraf çektirmek zor. Buradakilerden hiç biri ben değilim bu arada.

      Sil

  6. Nasıl güzel bir yermiş Balıklıova.. Orada bir nefeslik de olsa oksijeni içime çekmek ne güzel olurdu. Sanki oraya da bu havalarda gidilirmiş gibi geldi bana yağmurdan kalan temiz havayı solumak için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkkk. Baştan bizim de canımız sıkıldı. Sonuçta elimizdeki ekipmanların ıslanmaması gerekli. Ama dediğiniz gibi temiz hava, yıkanmış bir doğa. Kesinlikle görülmeye değerdi...

      Sil
  7. Merhaba, blogunuzu ziyarete geldim. Benim blogumu yorum ve ziyaretinizle desteklerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  8. Balıklıova'ya hiç gitmedik..Eski tarihi yerleri severim,güzel yermiş..elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben burayı bilmiyordum bile. Yani kıyıyı biliyorum da bu eski yerleşimi. Burnumuzun dibinde kimbilir nereleri var bilmediğimiz...

      Sil

Yorum Gönder