Hafta sonu gökyüzü çok güzeldi....


 Hafta sonu perseid yağmuru vardı. Daha önce bir kaç kez gökyüzü çekememenin huysuzluğunu yaşayan evin erkekleri bu kez programlarıma itiraz etmediler. Cumartesi günü Demircili sahildeydik. Orasının denizi o kadar güzel ki. Ama buz gibiydi. Bir ara donabilirim ben bu denizde moduna girdim o derece...yine de tertemiz oluşu güzel.
Yukarıdaki kare oradan. Malesef aşırı rüzgar tripotu etkiledi. Ve tabiki etraftaki ışık. Hatta sahildeki birileri  denli güçlü ışık açtı ki bir ara dertlerini anlayamadık..
Rüzgar Deniz'i çok üşüttü istediğimden erken döndük ya yine de çok güzeldi.


Pazar günü güzargah tarla. Hem sulama yaptık. Gece de keyfini çıkarttık. Deniz sürekli yıldızları seyrederek yattı. Bir gün öncesinin keyifsizliği sanırım. 20 tane kayan göktaşı görmüş. Ben 7 tane görebildim. Çok azı karelere yansıdı ama. Hatta iri o kaar güçlüydü ki wooww diye bağırışımız kesin duyulmuştur...


Bu fikir Devrim'in di. Semaverden ucu közlü bir odun aldı şekiller çizdi. Hem samanyolu hem ışıkla boyama. Oyun gibi pek keyif aldık.


Bu da tarlanın dışında eski bir ev. Zaten aklımdaydı bunu ön plana getirip pozlama. Ve sonuç gayet tatmin edici...

Ve yıldız izi. Kutup yıldızını merkeze alıp uzun (benimki 20dk) pozlama yapıorsunuz. Ya da kısa kısa yapıp bilgisayarda birleştiriyorsunuz.

Yorumlar