Deha


Dehanın ya da zekanın ne kadar zararlı olabileceğini gösteren inanılmaz sevimli bir film bence Deha. Film tanıtımında ; " Hayatı başarısızlıklarla dolu olan Frank Adler karakterini canlandıracak olan Chris Evans, Florida kırsalında yeğeni Mary'yi büyütürken, Mary'nin okula başlamasıyla birlikte hemen yetenekli olarak yaftalanması sebebiyle Mary'nin annesi Evelyn ile kızı büyütme konusunda bir savaşa girecek."
olarak anlatılmış. Ama hayatı başarısızlıklarla dolu denen dayı bir felsefe profesörü. Mary'nin annesi ise bir matematikçi. Öyle böyle değil çözülmemiş problemleri çözmye çalışan biri. 


İkilinin anneleri ise aşırı hırslı bir kadın. Belki de yaşama nedeni kendi yapamadığı yere kızını getirmek. Ama Mary'nin annesi o daha bebekken tüm bunlardan vazgeçiyor ve intihar ediyor. Bunu kardeşinin evinde yaptığı için de Frank yeğenine bakmaya başlıyor...

Yeğenini tamamen normal arkadaşlıklar kurmasını isteyen, onu normal bir okula gönderen dayı ile torununu kızının yerine koyan anneanne arasıdaki savaş bence oldukça keyifli bir seyirlik.

Yorumlar