Dut pekmezi yapımı


Tamam bu ara birazcık tembelim ama nedeni hobilerimin yön değiştirmesi. Fotoğrafçılığın şu aralar ağır basması..ama boş da durmuyorum. Mesela geçenlerde dut pekmezi deneyiverdik Devrim'le...


Bahçede 2 tane yetişkin dut ağacı var. Biri ön tarafta, dutlar okul zamanı olduğu için çocukların sevgilisi o ağaç. Şu öndeki dikkatli bakınca aralardan çocuklar görünüyor:))

O ağaçtan pek dut yiyemiyoruz o yüzden. Ama arkadaki göz önünde değil. Bir de bina yapılınca güneşi azaldı diye sanırım iki bina arasına doğru büyümeye başladı. Meyveleri hep yerlerde. Dut zamanı ağacı silkeleyelim dedik. Bir dünya yenmez. Pekmez ilk kez o zaman aklımıza geldi. Onları dondurucuya kaldırdık. Birkaç gün sonra yeniden silkeleyip pekmez yaptık.


Dutla aynı ölçüde su bir tencerede odun ateşinde kaynatılıyor. Dutlar şekerini suya verince tencere ateşten çekiliyor. İyice süzdürülüp yeniden kaynamaya bırakılıyor. Kimi yerde az kaynatıp güneşte kurutuyorlarmış. Bizim buralarda toz olayı olduğu için biz iyice kaynattık. Acayip tatlı bir şey oldu...


Yorumlar