Aigai Antik Kenti


Fotoğrafçılık işini bugüne kadar okuyarak, fotoğraflara bakarak yürütüyordum. Geçen hafta kursa gitmeye karar verdim. Bugün ikinci derse gideceğim. Bakalım nasıl olacak? Tesadüfen kursun saha çalışması vardı dün. Devrim sınav gözetmeni olduğu için program olmayınca katıldım. Ve gördüm ki zilyon tane eksiğim var bu konuda. En başta bakmasını bilmiyorum...
 
Gezi duraklarından biri Aigai Antik Kenti idi. Oldukça geniş bir alana yayılmış ticaret merkezi burası. Manisa ile İzmir il sınırları arasında ama Manisa'da görünüyor.
Aigai, Herodot’un bahsettiği Batı Anadolu’daki 12 Aiol kentinden biriymiş. Kayalık bir tepe üzerinde bulunan kentin tarihi, M.Ö. 8.yüzyıla kadar inmekte. M.S. 17 yılındaki depremde büyük ölçüde hasar gördüğü ve onarım geçirdiği, Hellenistik dönemde ise önemli bir ticari merkez olduğu anlaşılan kentte kazı çalışması yapılmamıştır. Kazı çalışması yapılmamasına karşın yollar, hamam, tiyatro, agora duvarı gibi pek çok eser açıkça görülebiliyor. Kazı olsa kim bilir neler çıkar buradan.



Yorumlar