Tarla sezonu açıldı


Bahar kendini göstermeye başladı bizim tarla sezonu da açılmış oldu. Cumartesi günü tarladaydık. Havanın ılıklığınagüvendik ama öğleden sonra çıkan rüzgar bizi (en azından beni) epey üşüttü.
 Asıl niyatimiz minik zeytin ağaçlarını budamaktı. Ben bu niyetle işe başladım. Devrim de "bi kaç bel yapıp başlıyorum" dedi ama sonra kendini kaybetti. Yeni dikeceği ağaçlar için bir dünya çukur açmış, bazı ağaçların dibini bellemiş. 150 tanecik zeytin bana kaldı. Sanırım bitireceğim diye kendimi çok kastım hala sağ kolun bana bunu anımsatıyor. Ağaçlar küçük olduğu için iş kolay aslında.



Bu da bizim ünlü sulama havuzumuz. Bilenler arasında epey espri konusu. Devrim 2 yıldır bu projesi üzerinde uğraşıyor. Yazın su ciddi sorun ve köyden satın alıyoruz sulama amaçlı. Bazen nazlanıyorlar öyle olnca da kendi çözümümüzü bulmamız gerekti. Tüm dünyanın bildiği artezyen benim adama sıcak gelmeyince böyle kocaman bir çukur kazdırdı ve etrafını kendi tuğla ile kapladı. Arada demirlr de var tabiki. Geçen kış büyük duvarlardan biri çökmüştü yazın tamir etti. Çöken yok ama bizden taraftaki çatlamış:)) Çocuklar dalga geçiyorlar babalarıyla.


Yorumlar