Altın Küre Çelinc-8-


BATTLE OF THE SEXES/ Ezeli Rekabet

Film, 1973 yılında oynanan dünyanın bir numarası Billie Jean King ile eski şampiyon Bobby Riggs arasındaki tenis maçını anlatıyor. Tarihe “The Battle of the Sexes” olarak geçen maç, maçın öncesindeki süreç..

Film, sadece bir tenis maçını anlatmıyor aslında. Cinsiyet ayrımcılığı üzerine dünya çapında bir gündem yaratmış. Çünkü Babby Rings, ne olursa olsun bir kadını kesinlikle yenebileceğine inanan bir erkek ve ona inananların sayısı hiç de az değil. King ise kadınlara da erkeklerle aynı paranın verilmesi için bir mücadele başlatıyor.

Filmde hiç beklesekte eşcinsellik ve toplumun bakışına da değiniliyor aslında. Billie Jean King'in  cinsel kimlik arayışına eşinin yaklaşımı ise muhteşem.

Steve Carell ve Emma Stone rol aldığı filmi, tenisten hiç anlamasanız bile zevkle izlersiniz bence. En azından durum benim için öyle oldu. Hatta artık tv'de gördükçe tenis maçlarına bakacağım...

DARKEST HOUR/ En Karanlık Saat


2. Dünya Savaşı'nın başlangıcı ve Nazi Almanyası'nın tüm Avrupayı tehdit ettiği bir döneme ışık tutuyor film. Savaş karşısındaki tutumunu beğenilmeyen İngiltere başbakanı Neville Chamberlain'in (Ronald Pickup) yerine Winston Churchill'in (Gary Oldman) getirilmesine karar veriliyor. Ancak Churchill'in işi hiç de kolay değil. Kraldan, kendi partisine kadar aslında kimsenin istemediği bir isim. 

Tarih dersinden oldum olası sıkılan biri olarak, yaşananaları böyle filmlerden izlemeyi seviyorum. Akılda kalması daha kolay en azından benim için.


Filmde Gary Oldman çok iyi ama genelini düşünürsek orta karardı bence. Benim gibi konu hakkında bilginiz yoksa öncelikle Dunkirk filmini izlemek daha iyi olurmuş sanki. Ama ben genel olarak savaş filmlerini sevmediğimden hep geriye attmıştım onu.

Yorumlar