Yine inşaat, bu kez bahçemi mahfettiler.....


En sinir olduğum insan tipi sürekli yakınan, ağlak kişilerdir. Şu semt beni o hale getirdi resmen. Geçen cuma akşamı tatile çıkmıştık ya çarşamba akşamı telefon geldi bahçeye taşlar geliyor zarar var diye. Ertesi gün döndük hemen. Dün akşamki manzara. Adamları aradık epey tartıştık tabiki. Her zaman olduğu gibi müteahhet haklı; Kepçe dönerken o taşlar doğal olarak atılırmış, iş yapıyorlarmış, çok anlayışsızmışız.... Orada 2 fıstık çamı epey eğilmiş ve kırılmış durumda. Sabah Devrim olabildiğince temizledi taşları.

Sebzeler, çiçekler, iğde ağacı, kudret narlarım hep taşların altında.
Ne olmuş 2-3 taş gelmiş, öderlermiş zararı. Ben o çamları 12 yıl önce bu evi aldığımda dikmiştim. Daha bunun sıva aşaması var. Bitişik nizam olduğu için sıva ancak bizim bahçeye iskele kurularak yapılır ya da onlar işin kolayı için öyle yapma niyetindeler. Dün polise tutanak tutturduk. Mala zarardan. Ama adaletin durmu da ortada. Zaten adam "mahkemeye gitseniz hiçbirşey olmaz. Ben yaparım ancak" diyor. Hatta kepçede çalışan işçi bile pişkin pişkin konuşuyor.
Kasti olduğu da kesin çünkü telleri kaldırmamızı istediler kabul etmedik. Hazır telleri kırdık rahat çalışırız güvencesindeler. Bıktım bu tür insanlarla tartışmaktan-uğraşmaktan. Bakalım birkaç ay daha deli karı olacak gibiyim....


 Kudret narları. 3 tanesi tamamen taşların altında. Adam bir de beni "sen bunları yeni dikmişsin" diye suçluyor....


Yorumlar