Tropikal iklimimiz

 Valla ben yaptım diye demiyorum iklim modelim güzel oldu. Zaten gören tüm öğretmenler de pek beğenmiş. Hatta proje ödevini veren sosyal öğretmeni sakla seneye konuyu işlerken bunun üzerinden çalışırız demiş.

Neysem. Orta okul öğrencisi olan bilir. Tam projelerin teslim terihleri bu aralar. Biz Deniz bey de sanki yapacakmış gibi 3 dersten birden almış. Genelde grupla yapılıyor bu tür ödevler ama grup bir türlü toplanamıyor. Deniz yap boz yapacaktı, yaptı aslında. Baştan beri yap boz zordur başka konu yok muydu desem de hırlaşacak ya benimle. Öğretmeni beğenmemiş en fazla 60 veririm demiş. Geldi mutsuz mutsuz eve yeni yapboz yapacağım diye.

Razı ettim iklimlerden birini yapmaya. Ödevi teslim için 3 günümüz var ve benim yatılı misafirim gelecek. Neyse krapon kağıtları ve tellerle kesik kesik yapraklı ağaçları yaptım.  Elişi kağıtları ile de muzumsu ağaçları Deniz'le yaptık. Bir tane de hazır yaprak aldık (bol yeşillik olmalı ya yetiştiremeyecektik)

 Evimiz direkler üstünde, bir de kağıt kayık yaptık ki öğretmen bir tek onu gerçekçi bulmamış. Ceviz kabuğu aklıma geldi de o bu derken kaynadı arada.

 Hayvan sıkıntımız yoktu zaten apıştırdık bol bol.

En sevmediğim şeylerdendir kağıtla kes-yapıştır yakmak. Eh serde mutsuz velet olunca insan yapıyormuş....


Yorumlar