Oksimer Hiperbarik Tedavi Merkezi


Sualtı hekimi arkadaşım Sevi yakın zamanda hiperbarik tedavi merkezi açtı. Belki bilenleriniz vardır. Sadece dalgıçlar için değil diyabet ve soba zehirlenmelerinde de oldukça yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemi.

Hiperbarik oksijen tedavisinde, bir basınç odasında tümüyle basınç altına alınan hastaya aralıklı olarak yüzde yüz oksijen veriliyor. Özellikle diyabete bağlı ayakta çıkan yaralarda etkinliği yıllardır kanıtlanmış bir tedavi. Ben yeni bir etkisini öğrendim ki otistik çocuklarda da iyi geldiği vakalar varmış.

Arkadaşım (aslında çekim yaptırmışlar, beğenmemişler) fotoğraf çekmemi rica etti. Geçenlerde Deniz'le gittik. Elimdeki makineyle biraz zzor oldu. Böyle çekimlerde geniş açı lazım ki ben de yok. Olsun bizimkisi aynı zamanda arkadaş ziyareti de oldu...



Bu arada ben de yakın zamanda öğrendim ki Sevi'nin bu alanı seçmesinde benim etkim olmuş. Aslında benim eşim Devrim ve Sevi'nin eşi asıl olarak arkadaşlar. Daha ben Devrim'le bile tanışmıyorken bir su altı hekimiyle röportaj yapmıştım. Eşi o aralar mikrobiyolojide olan ama alanını sevmeyen Sevi'ye bu haberi göstermiş ve Sevi alan değiştirmiş. Zaman içinde biz Devrim'le tanıştık ve evlendik. Sevi ve Yıldırım'la ben tanışmış oldum. Böyle hoş bir anı kaldı bize:))))

Sevi ve ekibi....


Yorumlar