Çirkinleşmek....



Cidden berbat günler yaşıyoruz. Bir sürü can yitiyor, insanlar sakat kalıyor. Suçlular bulunmuyor. Bir sonraki bomba nerede patlayacak belli değil. Ama millet olarak ne kadar çirkinleştik farkında mısınız?

Ben bazı haberlerin yorum kısımlarını okurum. Hiç dikkat ettiniz mi o yorumlardaki küfürlere. Tanımadıkları birine, olay doğru mu değil mi belli olmadan yazıyorlar en berbat küfürleri.O kadar iğrenç şeyler yazıyorlar ki insanların içindeki bu çirkinliği dışa vurduklarını düşünmek bile istemiyorum.
Bir de yapılan tanımlara bakarak sokaktaki insanları linç etmeye başladık. Şu boyda şu kiloda şu renk mont giymiş...Kim bilir kaç tane böyle kişi var ki hepsini mi döveceğiz....



Face, twitter öyle mecralar ki sevmediğiniz birinin fotoğrafını çok rahat altına istediğiniz suçu döşeyerek yayınlarsınız. İnsanlar zaten patlamaya hazır. Hemen yayılıyor ve suçsuz insanlar olmayacak şeylerle suçlanabiliyor. Çok dikkatli olmalıyız bence. Nedir ne değildir bilmeden her haberi yaymak....

Sosyal medya-sokaklar insanların öfkelerini kusacakları yerler haline geldi malesef. Kontrolsüz ve çirkin bir öfke üstelik.


Yorumlar