Buca Latin Katolik Kilisesi


Cumartesi günü blog dünyasından (Bahçeperim) arkadaşımız Safiye ile Buca'da fotoğraf çekmeye çıktık. Hava buz gibiydi açıkcası fazla dolanamadık ki bizim buralar daha da soğuktur. Safiye özellikle kilise çekmek istiyordu. googla da arattığınızda Protestan Baptist Kilisesi çıkar hep. biz de yönümüzü oraya çevirdik ama kapalıydı ve derdimizi anlatabileceğimiz bir bekçi yoktu ortalıkta. Mutsuz mutsuz ara sokaklara dalmışken Safiye'nin ilgisini bir kule çekti. Algıda seçicilik işte:)))

Tam önümüzden bir adam demir kapıdan girdi ve kapıyı kilitledi. Kısa bir tereddüt ve kapıyı çaldık biz. Bekçi görevli papaza sordu o da bahçeye girip binanın dışını çekmemize izin verdi.
Sonra içini de gösterebileceğini söyledi. İşte giriyorsunuz ve yukarıdaki görüntü. Cidden ışıklarla birlikte çok başka bir dünya....Hoş biz de tripot yoktu netlikler çok iyi değil ama olsun...

 Yukarıdaki Meryem heykelinin kıyafetleri kağıttan yapılmış ve orjinal. Yani 1800'lü yıllardan kalma...


Aşağıda sokaktan görüntüsü kilisenin. Ne kadar silik. Ben yıllardır bu yoldan defalarca geçtim burada kilise olduğunu farketmedim. Netten baktığımda da pek bir bilgi yok burası hakkında. Papaz Marko ile sohpet ettim biraz. Milano'dan gelmiş ve buranın 80 kadar kişi yararlanıyormuş. Kendi imkanları ile kiliseyi düzeltiyorlarmış. Mesela tavanın resimlerini bir önceki papaz kendisi yapmış. Zaten bölgedeki evlerin, köşklerin çoğu ya yıkılmış ya da başka şekillerde kullanılarak bozulmuş.


 İzmir'de çalışan 2 orgdan biri de buradaymış bu arada. Resimde görünen orjinali değil. Onu tozdan bozulmasın diye kaldırmışlar. Marko bizim için çaldı biraz...

Bu da ilginç bir rölyef. 3 eliyle çocuğuna sarılan Meryem....

Yorumlar