Kalburabastı

 Şu an olduğu gibi eskiden de bizim evin erkekleri baklava tutkunuydu. Babam ve abilerim annemin yaptığı baklavanın resmen hastası olmuşlardır. Hatta üniversitede okurken tatillerde eve geldim mi "kızının canı baklava istemiştir" diye anneme talepte bulunurlardı:)))

Ki ben hiç bir zaman baklavasever biri olmadım. Koca tepsiden 1-2 tane tadımlık anca...Ama çocukken bir komşumuzda yediğim kalburabastı tatlısına resmen hayran kalmıştım. O zamanlar annemin birkaç kez yapmışlığı vardır ama ben ilk kez geçenlerde denedim. Hiç de fena olmadı. Deneme nedenim ise Deniz görmüş fırında evde baklava var diye babamız almamış kavgalı geldiler. İyi ben yaparım dedim...


 Malzemeler; 2 çay bardağı zeytin yağı, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı sirke, vanilya, yarım paket kabartma tozu, aldığı kadar un...
İçi için ceviz ve şerbeti içinse 3 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su...
Hamuru yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp içine ceviz koyuyoruz. Kapatıp kevgir ya da rende ne varsa onun üstünde şekil veriyoruz. Kurabiye gibi çabuk pişiyor fırına koyunca dikkatli olmak lazım. Fırından çıktıktan sonra soğumuş şerbet ile buluşturalım.
Benimkiler beğendi, kolay bir tatlı arada yaparım artık...


Bunlar da yeni faaliyetlerim. Havyayı çıkarttım biraz ahşap yakma yaptım. Vernikle de buluşanlar oldu ya fotoğraflamak işin en sıkıcı tarafı:)))

Yorumlar