Sünnet kapı süsü

 Kız kardeşim haziran ayının başında oğullarına sünnet yapacak. Çok zaman var daha ama sayılı gün çabuk geçiyor. Epey bir hazırlığı var bu işin. Ben de elimden gelen bazı konularda O'na destek olmak istedim. Hoş kendisinin henüz haberi yok ama bence beğenir. Serap, kadir kıymet bilen bir kardeştir:)))

Aklımda lavanta kesesi (sayı düşünüldüğünde en gözümü korkutan bu) takı yastığı, kapı süsü ve anı defteri vardı. İlk  biten kapı süs oldu. Benim en sevdiğim kıl testere işi olunca bunu aradan çıkartıverdim.
Kapı süslerini genelde keçeden yapıyorlar aslında. Ama ben dışarı konursa hem temizliği kolay olur hem daha dayanıklı olur diye böyle bir seçim yaptım. Netten baktım epey ama bizim 2 oğlumuz olduğundan uygun bir seçenek bulamadım. Sonra bir nikah şekerinde böyle arabalı bir sünnet çocuğuna denk geldim. Ben de 2 sünnet çocuklu bir şekil çizip ahşabı kıl testere ile kestim. 3 kat beyaz boya ile boyadım önce.

İş boyama kısmına geldiğinde zorlandım. Benim resim olaylarım tam bir felakettir. Yüz gördüğünüz gibi ilkokul düzeyinde:)) Arabanın kimi kısımları akrilik boya ile kimi kısımlarını permanent kalem ile boyadım ve vernikledi. Şapkayı da süsleyerek ilk kısım tamamlandı...

İkinci kısım ise hoşgeldiniz yazısı. Kağıttan bir kalıpla harfleri geçirdim ama kağıt yumuşak olduğundan ne kadar dikkat etsem de kaçaklar oldu malesef....İki kısmı zincir ile birleştirdim. Hangi kapıyı düşündüğünü bilmediğim için üst kısma birşey takmadım. Yerin göre onu hallederiz daha sonra. Matkapla delikler delip bıraktım sadece...







Yorumlar