Kurabiye saati



Hep derim ya kurabiye benim en sevdiğim atıştırmalıktır malesef. Yaparım da alırım da. Evde olmasa eksikliğini hissederim hatta. Ama bugünkü yapılanların nedeni Ada. 8. sınıflar yerli malı haftası etkinliği yapacakmış. Ada'nın annesine de kurabiye yapmak düşmüş:)) Eh yapmaz mıyım hiç!!!

2 çeşit yaptım. Bir melez bir de kakaolu krem şantili. Kakaolu krem şantili fazlasıyla basit. 1 paket kakaolu krem şanti, 1 su bardağı sıvı yağ ve aldığı kadar un. İyice yoğurup istediğiniz şekli veriyorsunuz. Un kurabiyesi tadında nesif şeyler çıkıyor artaya.





Diğeri ise melez kurabiye, spiral kurabiye çeşitli adları var sanırım bunun. 1 paket margarin, 5 kaşık pudra şekeri, 1 yumurta, 1 kabartma tozu, 2 kaşık kakao, yarım su bardağı nişasta, aldığı kadar un.
Margarin ve pudra şekerini iyice yedirdim birbirine önce. Sonra kakao haricinde diğer malzemeleri karıştırdım. Hamurun yarısına 2 kaşık kakao ekleneceğini düşünerek un eklemelisiniz. Sonra kakaolu kısım çok kuru olur.
Hamuru ikiye ayırıp yarısına kakao ekleyip yine yoğurdum. 4 parçaya ayırdım ben. Yarısının dışı kakaolu, yarısının içi kakaolu olsun diye. İki renk hamuru birlikte açıp yuvarlayıp yarım saat kadar buz dolabında beklettim. Daha sonra dilimleyip pişirdim.
 Bu ölçülerle 2 tepsiye yakın çıktı.....


Yorumlar