Kış hazırlıkları....


Kış hazırlıklarımın olmazsa olmazı şişe domatesi. İki çeşit yapıyorum ben. Birincisinde domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyorum. Daha sonra pişiriyorum. Bunun bir kısmına biber de doğruyorum ki hazır menemenlik oluyor.

İkincisinde kabuklarıyla doğrayıp pişiriyorum, yumuşayınca rondodan geçiriyorum. Çorbalara çok iyi oluyor.

Her ikisini de piştikten sonra sıcakken şişeleyip yeni kapaklarla vakumluyorum. Tüm kış rahatım....

 Közde patlıcan da çok sevdiklerimizden. Odun ateşinde közleyip kabuklarını soyuyorum, yıkadıktan sonra soğumaya bırakıyorum. Poşetleyip kaldırıyorum..

Fotoğrafını çekmedim ama karnıyarıklık da hazırlıyorum ben. 1 kaşık yağda kısık ateşte pişirdiğim patlıcanları da soğutup dolaba kaldırıyorum. Patlıcanları kızartmadan önce tuzlu suda bekletiyorum tabiki...

 Fasülyelerimiz de hazır. Yıkayıp yemeklik doğradığım fasulyeleri domatesle birlikte yarı kıvamda pişiriyorum. Soğuduktan sonra poşetliyorum. Rahat yemek oluyor bu da...
Bu şekilde bamya da koydum bu yıl...

Eskiden yaprakları salamura yapardık ama ben yıllardır onları da dondurucuya kaldırıyorum. Haşlayarak tek tek dizip poşeliyorum. Hiç haşlamadan da denedim öyle de oldu..

Ayrıca dolmalık biber ve kırmızı biberleri de ayıklayıp yıkayıp dolaba kaldırırım ben. Taze gibi çok güzel oluyor dolması. Patlıcanı ise kurutuyorum. 

Yorumlar