Göçmenler için sadece üzülmemek adına....

Dün nette dolaşırken denk geldim bu yazıya. Göçmenler için çalışan gruplar derlenmiş. İlgilenenlere derli toplu bir yazı. Ben de geçen hafta çocukların artık oynamadıkları oyuncakları seçmiştim. Epey 4 koca torba etti. Eşimin iş yerinde bir Prof. Suriyeli ailelerle ilgili çalışmalar yapıyormuş oradaki çocuklara gidecek.....


İlgili yazı......


Migrant Offshore Aid Station

MOAS (Göçmen Açık Deniz Yardım İstasyonu), Avrupa Birliği’nin Akdeniz’deki mülteci arama kurtarma bütçesinin üçte ikisi kesilince, kendi paralarıyla bir gemi alarak göçmenleri kurtarmayı amaçlayan gönüllüler tarafından kuruldu. Dünyaca ünlü Doctors without Borders (Sınır Tanımayan Hekimler) da onlarla birlikte çalışıyor.
Bağış yapmak isteyen ancak Paypal kullanmayanlar, kredi kartıyla bu adresten bağış yapabilirler: https://secure.acceptiva.com/?cst=825812

Halkların Köprüsü

Halkların Köprüsü, haftalardır Yunan adalarına geçmek için başta İzmir’in Basmane ilçesinde sokaklarda bekleyen Suriyeli göçmenler için barınma, sığınma, bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Gönüllü olmak ya da maddi ve ayni bağış yapmak mümkün.
Tarama çalışmalarına katılabilir ya da piknik yaptıklarında börek götürebilirsiniz.

Yabangee

Yabangee sık sık mültecilere yardım projelerine destek olan bir oluşum. 4 Eylül’de saat 7’de Cafe Lumiere’de bir bağış toplantısı yapılacak, giriş ücreti ise 30TL.


Small Projects İstanbul

Yabangee’nin de desteklediği Small Projects İstanbul gönüllülerin kurduğu bir oluşum. Kırtasiye malzemesi arayan ekibi takip edip, Türkçe öğretmek üzere gönüllü olabilir, boya ve kırtasiye malzemeleri iletebilirsiniz.

Bölgesel Müdahale Planı’na katılan BM kuruluşları

Göçmenlere yönelik faaliyetler yürüten uluslararası kuruluşların listesi. Bu liste sayesinde kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında bu resmi kurumlara ulaşarak ayni yardım yapılabilir.

* Hayata Destek İnsani Yardım Derneği

Eski dijital fotoğraf makinenizi gönderebilir ya da örnğin inşaat işinde iseniz elinizdeki malzemeleri yollayabilirsiniz.

Uluslararası Kurtarma Komitesi 

International Rescue Committee, göçle ilgili bölgede çalışma yürüten bir ekip. Yunanistan’ın Lesbos adasındaki mültecilere hukuki desteğin dışında barınma vb. desteklerde de bulunuyor.

* Refugees Welcome

Avusturya ve Almanya’da evlerini ya da bir odalarını mültecilere geçici olarak ayırmak isteyenler yararlanabilir.


* Gezi Revir

Belirli güzergahlarda çalışma yürütmeyi amaçlıyor. Özellikle cankurtaran sertifikası olanlar, amatör veya profesyönel denizcilik ehliyeti, deniz taşıtı olanlar ve sağlıkçılar iletişime geçebilir.

* Derviş Baba Kahvehanesi

Suriyeli çocuklara Türkçe eğitimi de veren sosyal sorumluluk projesine ulaşılabilir. Adres: Kuloğlu Mah. Altıpatlar Sok. Çanakkale Apt. No:5/A Firuzağa – Cihangir İstanbul. Telefon: 0545 653 3030

* CalAid

Fransa’nın Calais bölgesindeki mültecilerin sığındığı kamplara destek sağlamak için bağış topluyor.

* Avrupa sınırındaki mülteci krizini bitirmek için harekete geç

Change.org’da başlatılan kampanyaya imza ile destek olabilirsiniz.

* Gündem Çocuk Derneği

Türkiye’deki mülteci kamplarındaki çocuklara psikolojik destek veren bir projeleri var.

* Göçmen Dayanışma Ağı

Akdeniz’deki binlerce ölümün ardından hazırlanan 2o14 tarihli Lampedusa Sözleşmesi’ne ulaşabilir, bilgilendirme broşürleri basıp, çantanızda, arabanızda taşıyabilir, mültecilere iletebilirsiniz.

Yorumlar