İncir pestili....

 İncirli tatlara devam. Evde her yer incir olacak yakında:)))

Pestil yapma fikri daha önce marketten aldığımız ve çocukların çok hoşuna giden incir dönerinden çıkmıştı. İncir pestilini incir reçeli yaptığımızda dibinde kalan incirsiz kısımlardan yaptık biz. Daha o zamandan reçelin sulu kısımlarını kullanırız diye düşünmüştük. Bu ilk hatamız oldu ki fazla şeker yapıştı kaldı:)))

 İncir harcını 2 kaşık kadar unla tencerede bir kez daha kaynattım önce. Biraz yoğunluk olsun diye. Büük bir siniye dökerek terasa güneşe kaldırdım. Biraz kuruyunca döner bıçakla dilimler yaptım kolay çevirmek için...Tepsiye pestili kolay almak için azıcık yağ da sürdüm. Ama aşırı şeker kaynaklı olduğunu düşünüyorum kaldırırken bol bol parçaladım parçaları....

 Görüldüğü hayatı kaydı pestilimin:)))

 Şekilsiz mekilsiz benim pestil 4 günde oldu. Şimdi az şekerli sıfırdan kendim bir kez daha yapacağım. Bakalım o nasıl olacak...


Yorumlar