Bu yıl alerjiler yordu bizi


Nisan ayında paylaşmıştım sanırım Deniz'in arı alerjisi, Ada'nın 2012'den beri uyuyan sıkıntılarının yeniden uyanması derken bu bahar alerjilerle epey uğraştık. Yaz-deniz geçti derken geri döndü malesef. 1 aydır ikisine de geçmeyen inatçı bir öksürük var. Sağlık ocağına gittik, ki üşütmedir falan dedik. Ya da enfeksiyon. Alerjiye benziyor dedi. Yine randevu aldık 9 Eylül'e gittik bugün. İkisine de astım ilacı başlanıyor malesef.

Yaz günü ne diye alerji oluyor? Otlar yine sıkıntı yaratır dedi doktor. Etraftaki top, hazır paket gıdalar....Toz zaten benim düşmanım gibi ev her gün siliniyor, mobilyaların tozu alınıyor. Hazır gıda da öyle çok tüketmiyorduk ama daha da aza indireceğiz demekki...Sürekli öksüren bir çocuk, biliyor anneler işte. O öksürdükçe neleri acıyor acaba diye insanın içi gidiyor.

Deniz'in arı alerjisi içinse büyük ihtimalle aşı tedavisi başlanacak. Yeniden deri testi olacak. 4-5 yıllık bir tedaviymiş, kontrollü olarak arı zehiri verilecek deri altından. Arı alerjisi geçmezmiş. Arı soktu da hemen sağlık kurumuna gidelim telaşından bu daha mantıklı gibi... 


Yorumlar