Deniz kokulu kapı süsümüz.....


Denizi ne denli çok sevdiğimiz malum. Zaten oğluşlarımın isimleri Ada ve Deniz. Tarla için yaptığım kapı süsü de deniz kokulu olsun istedim....
Sonuç o kadar hoşuma gitti ki face de profil resmim bile yaptım bunu:)))


Her zaman olduğu gibi işin içine bir parça da geri dönüşüm girdi. Kullandıım ahşap malzeme, artık hangi dolaptan kaldı bilmiyorum kalın sunta bir parçadan kesildi. Üzerindeki beyazlık kendinden yani. 4 parça olarak dekupaj testeresi ile kestim. Balık 3 parçadan oluşuyor bir de alttaki kısım.

Yapımı biraz uzun sürdü çünkü o yanlardaki sunta kısımları kapatmak mesele oldu. Sunta boyayı sürekli emiyor sonuç kötü oluyor. Napsam diye düşünürken pinterestte şu renkli bantlarla kapladıkları bir sandalye çalışması gördüm. Peçete transferiyle denemeye karar verdim ben de. Deniz temalı peçetenin kenarlarındaki koyu kısımları dekupaj tutkalı ile yapıştırdım. Oldu valla:)))

Balık kısmının aralarındaki parçalar doğal dal parçası. Sunta kalın olduğu için matkapla deldim, içine yapıştırıcı sıkıp dalları yapıştırdım. Dallar içine girince daha sağlam oldu. Hatta biraz ölçüsüz delmişim azıcık balığımın kafası zedelendi.

Kuyruk kısmına ve göze peçe transferi yaptım. Bu haliyle boş göründü gözüme. Gövdeyi minik deniz kabuklarıyla kaplayınca tamam oldu. Dekupaj testeresi o kadar da ince kesim yapmadığından kenarlarda zedelenmeler oluyor. Bir de benim acemiliğim var tebiki. Zedelenmeleri de permanent kalemle çizerek kapattım. İsimlerimizi de yazdım, 2 kat vernik, bitti.))))



Dediğim gibi tarla için bu kapı süsü ama kış-yağmur boyu boşuna orada yıpranacak. Zaten kışın fazla da gitmeyiz. Şimdilik bizim evin girişine astım. Yaza doğru yerine götürürüm.

Yorumlar