Takı kutusu.....









Emine abla (Devrim'in ablası) için yaptığım takı kutusu. Pembe ve beyaz ağırlıklı bir kutu oldu. Peçete pembede azıcık boğuldu gibi ama çok da kötü olmadı sanırım....
Ama boyamada benim bir sıkıntım oldu. Beyaz kısımları ne kadar boyarsam boyayayım fırça izlerinden kurtulamadım. Hatalı fırça seçimimi bilemiyorum:(( Fikri olan???

Yorumlar

  1. bence fırça izi güzel duruyor bu tarz işlerde vintage bir tarz eskitme bir tarz ve daha doğal
    biz özellikle fırça izli çalışıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkasına yapınca kusurlar daha bir göze batıyor.....

      Sil
  2. yaklaşık 6-7 yıl önce bende çok obje boyamıştım. Ne kadar çok objeyi zıpara yaparsanız boya o derece pürüzsüz olur ve boyanız daha iyi tutar. Tabi boyanın rengi ile peçetenin rengi önemli. Boyanız peçetenin renginden baskın olmamalıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o zımparalama alışkanlığını bir türlü edinemedim. Özellikle beyazlarda daha dikkatli olmalı o zaman....

      Sil
    2. Zımparalama yapmazsanız asla verimli bir çalışma alamazsınız. Boyanın kusursuz olması için 1. gereklilik iyi zımparalamadır..

      Sil
  3. Bana yemenileri hatırlattı ben çok beğendim ellerinize sağlık.Beyaz boyada genelde fırça izi kalır o yüzden dört beş kat belki daha fazla boyamak gerekebilir.Boya yapacağınızda boyayı ne fazla sulu ne katı olmayacak şekilde sulandırarak çalışırsanız daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 kat boyadım ben beyaz yerleri. Çok sulandırmıyorum aslında. Ama işte küçük püfler, belki biraz daha ince bir işçilik.....

      Sil
  4. ellerine sağlık canım çok beğenilecektir mutlaka,

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Saadetçim.

    YanıtlaSil
  6. sanırım boya katları arasındada zımpara gerekiyor özellikle açık renkli boyalarda! ama çok şeker bişey olmuş bu.güle güle kullansın abla.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder