Haşhaşlı çörek, iyi ramazanlar.....



Haşhaş oldum olası en sevdiğim şeylerden biridir. Bu yüzden poğoça yaptım mı hamurun birazıyla da haşhaşlı çörek yapıveririm. Yukarıdaki de o furyadan. Klasik poğoça hamuruyla yaptım. Bu kez küçük bir borcama yanyana dizdim çörekleri kabarınca da hoş göründü.
1 su bardağı zeytin yağı, 1.5 su bardağı ılık süt ya da su, 1 paket kuru maya, tuz, az şeker ve aldığı kadar unla hazırladığımız hamuru biraz bekletiyoruz ki mayalansın. Sonra da içine ne istersek ekliyoruz....
Ben haşhaşlıların içine çikolata da koydum çocukların pek bir hoşuna gitti.....

Yorumlar

  1. Ben üzerine de bolca serpiyorum :) Çok güzel olmuş. Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
  2. Haşhaşlı her şeyi bende çok severim,ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.Hayırlı Ramazanlar.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. ev yapımıda başka olur hani Hayırlı Ramazanlar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder