Taraflıyım.....


Ben bloglarda yayın yapılmaması doğru bulmuyorum. Bu hiçbir tepki değil bana göre. Çünkü kimsenin (mesela geçleri açık ve net bir biçimde ezmeye çalışan hükümetin) blogların yayın yapıp yapmadığı ile ilgilendiğini sanmıyorum. Açık ve net bir tarafım var benim. O pırıl pırıl gençlerin yanındayım. Hükümet kesinlikle bir noktada haklı. Olay artık 3-4 ağacı çoktan aştı. Yıllardır adım adım getirilen yasaklar, insanların fakirleştirilmesi, eğitimin bitirilmesi, insanların koyunlaştırılmaya çalışılmasına karşı bu eylem. Biz fakirleştikçe adamlar zenginleşti. Nasıl farketmez bu tarafsız kesim bunu.....Bir tarafım var ve fırsat buldukta çocuklarımla ya da onlarsız Gündoğdu'ya gidiyorum. Hatta bu hafta sonu da yine çocuklarla Taksim'e gitmeyi planlıyorduk. Şu görüntüde çocukların gitmesi doğru değil ama belki ayarlarsak biz eşimde gideceğiz oraya.

Kolay mı günlerdir parklarda yatıp kalkıyorlar, ne bulurlarsa karınlarını doyuruyorlar. O kadar gaz yediler, kurşunlandılar. İlla arada olmadık gruplar çıkıp baltaladığı oluyor eylemleri. Ama olayın temeline bakmak lazım. Ortada bir gerçek var. Türkiye kara çarşafa sokulmaya çalışılıyor. Açlığa mahkum ediliyor. Gençler işsiz, üniversite bitirse torpille ancak iş bulabiliyor. KPSS diye birşey çıkardılar ki kendi yandaşları girsin o işlere. Peki bu hükümeti ölesiye destekleyen kesime ne oluyor? Onlar bağımlı. Sadece basit kömür-makarna meselesi değil. Çok ciddi bir kesim maddi olarak destekleniyor. Elde ettikleri bu maddi imkanları bırakamıyorlar. Ama öte tarafta bizim çocuklarımıza oluyor olan.

Ben tarafım, hem de sonuna kadar.........

Yorumlar

  1. Çok haklısın ben de sonuna kadar tarafım. Ama sosyal medyayı takip etmekten iş yerinde çalışamıyorum. Akşamları haber izlemekten ve tunalıya inmekten geç yatıyorum. Bi türlü kafamı toparlayıp bloğuma yazmak istediklerimi yazamıyorum. Yazacak, söyleyecek çok şey. Söyleniyor da. Eminim diğer bloglarda yazmayanlar da benim gibi başka platformlarda destek verip, paylaşıyordur. Sonuna kadar direnmeye ve desterk vermeye devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sosyal medyadayım hep en iyi bilgi oradan. Ama bloğumdan da desteko lmak istiyorum. Buradaki çevrem daha farklı. Genelde facede daha muhalif, burada el işi yapan kadın olmuştum. Sadece tepkim blogları kapatmaya. Kimsenin umrunda olduğunu düşünmüyorum o kadar.

      Sil
  2. canımsın çok doğru yazdıkların sana katılıyorum. Blogların yayın yayınlamaması çekintiden ok face ortamında daha sıcak paylaşımlar olduğundandır diye düşünüyorum en azından benim için öyle. ne olmuş neler yapılıyor diye takip etmekten bloga hiç uğrayamıyorum bile.

    çok üzülüyorum olanlara hepsi evladımız dağdaki pislikler bi taraflarıyla gülüyordur şimdi üstelikte bu sancılı geçişin altından onlar ,için o kadar ok iyileştirme hazırlanıyorki.
    Hükümet kendi edepsizliğinin dozunu artırarak başka işler peşinde.
    Allahtan gençler silah yaralama olaylarına bulaşmıyorlar bir bunu başaramadılar asıl istedikleri ortadoğudaki olaylara çevirip zaten emirlerinden çıkmadıkları yere Ülkemizi altın tabakta sunmak ama şükürler olsun evlatlar buna fırsat vermedi.
    onların kimseyi taktığı yok önem verseydiler haftasonu sınav günü miting mi yaparlardı illaki sorun yaşanacak ona da kalkıp direnenleri suçlayacaklar.
    _____________________

    Canım gidecek olursanız çocuklarsız gidin derim .
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok çocuklarla gitmeye cesaret edemem zaten artık. Etsem tomalardan önce annem uçurur beni:)))

      Sil
  3. allah sonumuzu hayretsin.. bu ülke çok badireler atlattı bununda üstesinden gelecek ama başımız bizim yanımızda olursa!

    YanıtlaSil
  4. ben de tarafım ve yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum...

    YanıtlaSil
  5. Evet canım haklısın bizim gençlerimizin geleceği mevzu bahis ama bu şekilde hiçbir yere varılamaz..hengi iktidarda bu imkanların hepsi sağlanabildi ki...yine açlık yine işsizlik yine umutsuzluk vardı hepsindede...ben iktidar yanlısı değilim ama her gelen iktidar kendi kesesini doldurdu ailesini zengin etti,menfaatleri doğrultusunda halka hizmet etti...bu böyleydi bu iktidarda da böyle olacak ve gelecek farklı bir iktidarda aynısı...gençlerimiz oyuna gelmemeli diyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adettendir iktidar değiğin cebini doldurur, kendi yakınlarını getirir en iyi yerlere. Ama kimse bunlar kadar hırslı olmamıştı. Kan bürümüş gözlerini resmen kıyıyorlar gençlere. Ben gençlerin oyuna geldiğini düşünmüyorum. Çünkü bu kez hareketi onlar başlattı.

      Sil
  6. Şimdi bakıyorum da rtük!! Cem, Halk TV ve Ulusal Kanala ceza vermiş, güler misin ağlar mısın?!!!
    Adettendir diye her seferinde normal mi karşılamak lazım yani birileri hep cebini doldursun halk kıvranıp dursun.

    YanıtlaSil
  7. doğru söze ne denir? Ne yapalım,ne yapsınlar sesi duyurmak için he türlü yol deneniyor...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder