Dünya Günü






Haberleri okurken denk geldim. Bugün çok önemli bir günmüş. Dünya Günü....İlk olarak 1970 yılında kutlanmış ve ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmış.
Bu yılda teması "iklim değişiklikleri"


Tema cuk oturmuş ama. İklim değişikliklerini o denli hissediyoruz ki artık. Bir kaç yıl öncesine kadar "bahar kalmadı" derdik. Şimdi resmen bir gün kış bir gün yazı yaşıyoruz. Dün bir gazetede okudum. Türkiye önümüzdeki dönemde yüzde 30 daha az yağış alyacakmış. Ne kadar da ciddi bir öngörü. Nisan ayındağız ki yağmur ayıdır. Doğru dürüst yağış görmedik. Bunun daha da azalacağını düşünmek bile istemiyorum ben.

Her şey göz önünde, yaşıyoruz hissediyoruz ama yine de çok insan çevre için kılını bile kıpırdatmıyor. Hala marketlerden fazla fazla poşetleri alıyoruz, onları doğaya bırakıyoruz. Hala pek çok çocuk yediğinin artığını sokağa atıp geçiveriyor. Geri dönüşüm çok insana zul geliyor. Belediyeler yeterince geri dönüşüm kumbaraları yerleştirmiyorlar.......Say say bitmez. Ama su da doğada bitiyor işte.....

Yorumlar

  1. Ay bende Allah susuz bırakmasın.Elektriksiz falan oluyorda susuz olunamaz...Ciddi ceza gelmeli.Bizim milletimizi ancak bu temısler.Ayrıca kumaş torbalar kullanılmalı.Bende google amcadan öğrendim :)

    YanıtlaSil
  2. Ben tüm bunları okudukça içim kararıyor:(((
    Elimden geleni yapıyorum ama marketlerde, AVM`lerde insanları gördükçe yalnız olduğumu anlıyorum.
    Gene de devam...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder