Kışın yapılabilecek en makbul reçel bu sanırım. Hep diyorum ya benim erkekler tatlıcı. Mutlaka kahvaltıda bir çeşit de olsa tatlı bulunacak. Haliyle reçel çeşitlerini de bol tutuyoruz. Ayva reçeli mevsimini de dün itibariyle açmış bulunduk....Tarife gelince
3 kilo ayva almıştım ben. Akşamdan soyup, doğrayıp üzerine de şekere ekleyip bıraktım. Sabah kalkınca yarım su bardağı kadar su ekledim bunlara. Bu arada 3 kilo ayvaya 2 kilo şeker kullandım. Şeker miktarını reçellerde hep az tutarım ki meyvenin tadı yokolmasın. Ayvanın çekirdeklerini de bir tül içine iyice bağlayarak tencereye ekledim. İçinden tek tek kim ayıklayacak o çekirdekleri, Ama biri kaçak yapmış ve foto çekerken farketmemişim:))))
Reçel kıvama geldikten sonra da ocağı kapatıp hemen kavanozlara koydum ve kapaklarını kapatıp ters çevirdim. Kavanozlar soğuyana kadar da ellemiyorum.
Bu arada klasiktir tatlıya limon konur. Ben onu da koymam. Hiç şekerlenme olmadı reçellerimde bugüne kadar. Kıvamı için de annem "bir çay tabağına su koy içine reçelin suyundan damlat dağılmıyorsa koyu kıvamlı kalıyorsa tamamdır" derdi. Sık yaptığımdan sanırım genelde ihtiyaç duymuyorum buna.
Ellerinize sağlık ayva reçeli bir harika görünüyor çok sevdiğim reçel çeşidi.Afiyet olsun
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Ben reçel tüketen biri değilimdir ama gül reçeli ve bundan azıcık tırtıkladığım olur. Kokusuna bayılırım bunun....
Silellerine sağlık afiyetler olsun limon olayı ilk kez duyduğum bir ayrıntı ben illaki olacak sanıyordum:))
YanıtlaSilsevgiler canım
Hatice illaki olmalı mı bilmiyorum ama ben baştan beri koymam. Sorun yaşamadım bugüne kadar. Yani birinden duyduğum birşey değil. Annem de koyardı aslında ama....Bu arada ben şerbetli tatlılara da koymam limon. Orada da hiç şekerlenme yaşamadım...
SilElinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende koyarım limon olmazsa olmaz bilirdim :) Portakal ve ayva reçeli yaparım kışın ama başlamadım daha
YanıtlaSilHülya ben öyle başladım sorun yaşamayınca da devam ettim işte. Hoş farkeder mi bilmiyorum koymak ya da koymamak..sonuçta birkaç damla limon. Teşekkür ederim..
SilMMMMMM nefis görünüyor güzelim. Ellerine sağlık. Benim yerime de yersen sevinirim güzelim :D
YanıtlaSilHadi öpüldün canım görüşürüz...
:)))))) teşekkür ederim Sibel:))
SilBen de klasik kahvaltı yapacaksam -tost falanla geçiştirmiyorsak eğer:)))- mutlaka reçel olmalı. Çok severim ve reçel olmadan kahvaltının tadına varamam.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler ^-^
hımmmmmm ellerınee saglıkkk cok lezzetlı gorunuyor..tarıf ıcınde tesekkurler canımmm ..dursun bır kenarda belkı bırgun marıfetlı bır hatun olmaya karar verır de yaparım:)))
YanıtlaSilellerinize sağlık, nefis görünüyor:)biz tatlıya hasret kaldık son zamanda :(
YanıtlaSil