Venüs dünyanın önünden geçti...



Türkiye saati ile dün geceden itibaren Venüs dünyanın önünden geçmeye başladı ve bu sabah bitirdi geçişini.

Geçen ayki Bilim Çocuk dergisinden okuduk ya biz bu bilgiyi. Bir debakmak için gözlük eklemişler derginin içine. Kaç haftadır bekliyorduk 6 haziranı. Deniz yanlışlıkla gözlüğü yırtmış. Dün gece kriz çıktı. "nasıl bakacağım şimdi diye"

Hani eskiden disketler vardı ya onların içindeki şu yukarıda da görülen şeyle bakılır dedi Devrim. Kırdık iki disket çıkardık içindekini. Sabah da erkenden kalktık ki Venüs görelim diye. Valla bizim evin ordan geçmedi kendileri. Hoş çocuklar gördüklerini iddia etselerde sanırım Türkiye'den görülmedi. Yukarıda benim çektiğim fotolar var. 


Yorumlar

  1. görülmüş canım ama çok uzak dürbün teleskop falan olması lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman Deniz duymasın. başımızın etini yer neden gitmedik biryerlerden izlemeye diye. Nedense çok takmıştı bu Venüs geçişine...

      Sil
  2. Etkisi nasıl olacakmış acaba?
    Fotoğraflar çok hoş, özellikle 1. fotoğraf çok güzel.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duymadın birşey. Olmayacaktır sanırım. İkindi fotoyu nasıl birşeyle baktığımız belli olsun diye çektim aslında. Beklediğimden ii sonuçlar çıktı ortaya...

      Sil
  3. Ayy bizde sabah döküldük yollara sormayın...:)
    Ediz Ege'de gördüğünü söylüyor ben zaten ileri hipermetropum hiççç bişi görmedim...:)
    Biz teleskopla bakmadık gözlere zararı olur diye...Bilim çocuk sağolsun :)...

    YanıtlaSil
  4. Bilim Çocuk'un gözlüğü ile baktık ve gördük Venüs'ü. Biz de bekliyorduk, ailece 07.00 itibarı ile bakmaya başladık. Güneşin kocaman cüssesi yanında pek küçük kalıyordu, görmek için biraz uğraştık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder