erik marmelatı



Erik marmelatı dünkü çalışmaların ürünlerinden biri. Aslında plansız ortaya çıktı kendileri. Reçel her zaman yaptığım birşeydir ama marmelat hiç yapmadım bugüne kadar. Bunun da ne derece doğru olduğunu bilmiyorum o yüzden....

Neyse. Dün erik sularının posalarını pestil için yeniden işlemden geçirdiğimizi yazmıştım. İlk üç kaynatmanın sonucu çıkan posa benim koocamannn tenceremi doldurunca eve çıkıp onları halletmeye başlamıştım. Bahçede kaderiyle başbaşa bırakılmış Devrim'de son kaynattığının posalarını çıkartıvermiş. Zaten pestili yapmaya başladığım ve ayrıca nişastam da bittiği için "marmelat yapsam yemez misiniz?" diye sordum. Devrim "ben yerim" deyince de bu çıktı ortaya...

Ölçü vermem zor olacak aslında. Ama tarifi vereyim yine de..Hiç şeker eklemeden kaynattığımız eriklerin ilk önce süzgüye boşaltarak suyunu çıkarttık. Ama suyunu çıkartırken posanın pek gelmemesine dikkat ettik. Daha sonra posaları iyice ezerek süzgüde çıkarttık. Posaya biraz şeker ekleyerek biraz kaynattım yeniden. Zaten pişmiş bir erik olduğundan çok fazla kaynatmadım. Ben şekeri göz kararı koydumm tadına bakarak karar vermeye çalıştım. Ekşimsi bir erik bu marmelatta öyle oldu. Ben çocuklar yemez demiştem bugün kahvaltıda onla bile yediler....

Yorumlar

  1. Yahu bu ne hız daha biraz önce erik marmeladından söz etmiştim haniiiiii. Ellerine sağlık. Kimbilir dediğin gibi belki bir gün yolumuz düşer insan oğlu kuş misali değil mi? afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün yaptım bunu da. Erik çeşitlerini birer birer yayınlayayım dedim....Her zaman beklerim:))

      Sil
  2. Ben yaparsam genelde marmelat yapıyorum, çocuklar kreple çok seviyorlar. Ellerinize sağlık, erikler her şekilde değerlendirilmiş oldu:)

    YanıtlaSil
  3. benim reçelle aram yoktur. Ev halkı için. Onlar da reçeli tercih ettiğinden denememiştim hiç. Bundan sonra birkaç çeşit daha deneyip tepkilerine bakacağım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder