böğürtlenli-karpuzlu dondurmalar



Bu sıcaklara en iyi şey meyve dondurma ve bol bol su. Kanımca yemek yapmak bile kaldırılmalı. Ne zor oluyor sıcakta ocağın başında yemek yapmak:((

Neyse gelelmi dondurmalarımıza. Karpuzlu dondurma Ada'nın yoğun istekleri sonucu denendi. Fazla sulu bir meyve olduğu için kıvamının tutmayacağına emindim ama yaptık yine de. Böğürtlenli de bahçemizin yeni çıkan ürünlerinden. Reçelini de yaptım aslında geçenlerde...

Dondurmanın klasik başlangıcı aynı. 1 litre süt, 1 çorba kaşığı salep, 1 su bardağından az şeker. Birlikte kaynatılırlar. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirilirler. Ben bu harcımı üçe böldüm bu kez. Böğürtlen, karpuz ve nane ekledim. (naneli bitti)Soğuduktan sonra dondurucuya koyup çıkartıp çıkartıp karıştırdım.

Yorumlar

  1. Şimdi olsa afiyetle tüketirdim:)))
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. evet dondurma gibisi yok....

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık..yazın en favorı yıyecegı:))

    YanıtlaSil
  4. Evde dondurma yapmayı hiç denemedim doğrusu. Eminim lezzetlidir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben geçen yıldan beri ara ara denemeler yapıyorum. Hoş hazırlardan da almıyor değiliz. Ama satılmayan çeşitleri evde denemek çocukların hoşuna gidiyor...

      Sil

Yorum Gönder