deniz sezonunu daha açamadık ama....



Bana göre denize girme zamanı geldi de Devrim baba su soğuk diye yanaşmıyor. Burası o kadar sıcaktı ki bugün 1 Mayıs'a çocukları götürmek istemedim ben. Babamızı tek başına gönderdik bu yıl.

Çocuklar biraz ders çalıştılar bol oyun oynadılar tatili fırsat bilip. Bir ara Ada netten bufor skalasına bakmak istedi (rüzgar hızı skalası) 0-12 arası rüzgarda yaşananları fotoğraflı olarak gösteriyor netteki siteler. Deniz coştu fotoları gördükçe "anne leğene su doldurup oynayabilir miyiz?" dedi. Hava sıcak ya bahçede oynamalarına izin verdim.

Ama ne oynama. Fotoğraflar benim başta çektiğim en masum anlar. Sonradan işim vardı pek ilgilenmedim kendileriyle. O leğene taşlar hatta kocaman taşlar dolmuş. İkisinin üstüde ıpıslak. Yanda oluşturulan 3 göle kaçak kaçak sular dolmaya başlamış. Ada hızını alamayıp o göle de dalmış. Eee çamur olmuş haliyle:)) Pek mutluydular eve girdiklerinde....





Bu annemin çok eski köhler marka dikiş makinasının ahşap kısmı. Epey bir zaman önce onların çatısında ayakları falan ayrılmış olarak beklerken almıştım.  Hatıra olarak saklamak için. Zaman içinde ne yapabileceğim hiç canlanmadı kafamda. Bir ara ayağa kaldırmak için girişimde bulundum. Eksik parçası varmış kaldı. Ama kesin niyetlendim şimdi. Bugün Devrim babanın eline tutuşturup önce üstünü zımparalattım. Bakalım nasıl olacak????


Yorumlar

  1. Bir mayıs güzel geçmiş anlaşılan özellikle çocuklar için ve o sıcağın sonucu deprem oldu körfezde biz pek hissetmedik ama annemler Karaburun'da epey hissetmişler sarsıntıyı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukların eğlendikleri kesin. Zaten son günlerde bahçe-top ikilisine öyle alıştılarki derslere konsantre olmakta zorlanıyorlar..

      Biz hissetmedik depremi. Güçlüymüş aslında...

      Sil
  2. oo süper ya harika bu çocukların senin! bayılıyorum zekalarına!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    nostaljik parça yı da merakla bekliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün bir de bahçeyi görsen sen. Ada kazmış yer yer birçok yeri. Gölmüş oralar. Bahçede başka alanlar arıyor şimdi kendine oraları da kazacakmış. Yağmur yağdıkça çıkıp çıkıp bakıyor gölleri doldu mu diye...

      Bufor skalasını kastettin sanırım sen. Ada sever -bulur böyle antil kuntil şeyleri. Çok şey öğreniyorum ondan ben. Tek sorun fazla bilim kitaplarıyla haşır neşir. Sosyalleştiremiyorum bir türlü...

      Sil

Yorum Gönder