.:

19 Ocak 2012 Perşembe

harnuplu kek...



Biraz da tatlı konuşalım dimi. Hep iş hep iş olmaz....
Bu da bizim harnuplu (keçi boynuzu) kekimiz. Devrim keçi boynuzunu çok sever. Alır sürekli işyerinde tüketir. Geçenlerde pazarda yaşlı bir amcanın sattığı tozunu gördü adam ona sattı tabiki:)))

Yoğurtla falan tüketiliyormuş galiba ama bizim evde kimse bakmadı bu toza. Bende kendilerini hamurişlerinde kullanayım bari dedim. İlk deneme kekte oldu.

Malzeme; 1 su bardağı kadar harnup tozu, 3 yumurta, yarım su bardağı fındık yağı, yarım su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, bir kabartma tozu, aldığı kadar un...
Fotoğrafta da görüldüğü gibi sanki kakao konmuş gibi hoş bir rengi oldu. Tadı da çok hoş. Ağır bir aroma vermedi harnup tozu. Çocuklardan ve tesadüfen gelen misafirden geçer not aldı kendileri..

Bu arada ben böyle herhangi bir şeyin aromasını eklediğim keke vanilya koymuyorum. Ne kadar doğru bilemem ama vanilya diğer tadı bastırsın istemiyorum....

Tarifimi 71. Porselen  Demlik Çay Saati etkinliğine gönderiyorum.....
Yorumları Göster:

13 yorum:

  1. ellerine sağlık.. vanilya konusunda haklısın bence bastırmasın :)

    YanıtlayınSil
  2. çok güzelmiş..benim kızlarda pekmezini pek sever..ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlayınSil
  3. Fatoş saol. Pekmezini ben de yediriyorum çocuklara. Ama direk keçiboynuzunu tüketmiyorlar.

    YanıtlayınSil
  4. Ellerine sğlık Saadetciğim gerçekten çok lezzetli görünüyor. Ben çok severim keçiboynuzunun tadını ve o mis gibi aromalı kokusunu.

    YanıtlayınSil
  5. İyi fikir canım bende pekmezini kullanıyorum ama dediğin gibi tozunu tüketmiyorlar kek gayet güzel görünüyor.En kısa zamanda bende yapayım sağol tarif için :)

    YanıtlayınSil
  6. ay bende harnup neki diye geldim:)))
    hastasıyım keçiboynuzunun:) çekirdeklerinide atmıyorum kesin birşeyler yapacağım bir gün:) bu tozdan geçen yıl almıştı eşim dur yine aldırayım bir denerim sevgiler

    YanıtlayınSil
  7. ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor.farklı tatları seviyorum .sevgiler.

    YanıtlayınSil
  8. Hatice harnup pekmezi diye de geçer ya. Ya bu ismini pek severim. Aslında içine şeker yerine pekmez konsa daha da sağlıklı olur. Sonradan aklıma geldi. İkincisini öyle deneyeceğim...

    YanıtlayınSil
  9. etkinlie katılımın için çok teşlekkürler tarifin yayında sevgiler

    YanıtlayınSil