pazene bu son olsun




Bir heves aldığım pazenleri daha dikmeden (ve hatta yıkamadan) sizinle paylaşmıştım. Aslında fazla söze gerek yok sonuç yukarıda. Hiç ummadığım bir şey oldu. O benim krem rengindeki ortasında geyif kafası olan ve hiç defosu bulunmayan parça kumaşım yıkandıktan sonra pembe ama yer yer çirkin renk solmalarının olduğu bir hal aldı. Dün akşam makinada daha yıkanırken sonucu gördüğümdeki suratımı bir bilseniz. Tam bir yenilgi hali....
Bunun altına içindeki bordodan tek renk pazen almıştım bir de. Onu da ne olur ne olmaz diye birlikte atmamıştım makinaya.
Benim moralim bozulunca Devrim "git iyisinden al" dedi. İyi de yok ki dedim ben. Üstelik o parçacıdan daha önce de kumaş almıştım. Annem yıllardır dikiş diker (birlikte almıştık) o da tahmin etmedi böyle bir şeyi.
Öyle işte. Hani siz benden nevresim takımının dikilmişini bekliyorsunuz ya. Ondan paylaşayım dedim bunu...

Yorumlar

  1. Canınız sağ olsun, böyle olmasaydı iyiydi ama olmuş bir kere.
    Boya verip vermeyeceğinden emin olmadığım kumaşları, sirkeli ve tuzlu suda 1 gün bekletip yıkıyorum.

    YanıtlaSil
  2. bu şekilde bekletince boya vermiyor mu peki????

    YanıtlaSil
  3. Biz senle nasıl birbirimize benziyoruz ahh be arkadaşım.Aynı hezimetle ben de boğuşuyorum kaç gündür benimki daha da komik hal aldı üstelik inadım yüzünden.Dur bende en kısa zamanda yayınlayayimda anla halimi:)) Aktarlarda fiske diye birşey satılıyor. 30 dakika veya 1 saat o suyun içinde bekletip duruluyorsun. kumaşa boyayı sabitliyor tabii bunları başına bu işler gelmeden önce yapacaktın o başka. Sirke tuz çözüm olmasına çözüm ama benimkinde o da kar etmedi halen denemeleri devam ettiriyorum bu yüzden:)) Neyse üzülme yaa, senin aradığın nevresim takımı sanırım daha naturel dokulu kumaşlar yönünde. Bunun için evim.net veya limangoyu takip etmeni öneririm orada rastlaman mümkün bende rastlarsam haber veririrm sana:)

    YanıtlaSil
  4. En çok sinir olduğum şey.İki elbisemi böyle boyamıştım.Şimdi renk koruyucu mendil kullanıyorum Saadet.

    YanıtlaSil
  5. Şule ben inatlaşmadım kumaşla. Seninkini merak ettim bak. Bekliyorum...

    Netten birşey almasını çok sevmiyorum ben. Yani silikon kek kalıbı almıştım ama. Böyle bir malzemede dokunmayı isterim. Neyse yaza doğru bir Denizli niyetimiz var. Ordan bakarım artık...

    YanıtlaSil
  6. Nazan işe yarıyor o zaman o mendiller. Duydum ama kullanmadı hiç. Denemeli...

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun, ne denir ki şimdi buna, şanssızlık olmuş seninkisi ben de yaşamıştım benzer bir şey malesef benimkinin yanında renkli başka şeylerde vardı onlarda alacalandı.

    YanıtlaSil
  8. Bende iki yastık kılfı bir havlu atmıştım ama onlara o kadar üzülmedim. Bu nevresim bozdu beni. Hem parası boşa gitti hem hevesim kırıldı...

    YanıtlaSil
  9. hay allah ne olmuş öyle...çok geçmiş olsun canım

    YanıtlaSil
  10. canım üzüldüm yaaa neyseolan olmuş artık balkona yer minderi yaparsın.
    pazen nasıl boyar anlamadım hiç duymamıştım?

    YanıtlaSil
  11. Hatice ben de duymamıştım.Annem böyle parça kumaş alırken hafif ıslatıp bakar soluyor mu diye. Bunda bakmamıştı. Onun da aklına gelmedi hiç...

    YanıtlaSil
  12. merhaba,

    bir tekstilci olarak bu durumu yorumlamak istedim.. bu kumaşta kalitesiz reaktif madde kullanılmış.. bu tarz kumaşlar zaten hem sağlıklı değil hem de ne kadar çift yıkama yapılırsa yapılsın akmaya devam eder..

    yine de kumaşı aldıktan sonra bir parça kesip ( renkli yerlerine denk gelecek şekilde) çamaşır suyunda 5 dakika bekletin. akıyorsa..o kumaş reaktiftir ve iade edin.

    bu arada reaktif boyalar, indantheren yani kök boya ile tutturulamayan renklerde kullanılır. Çok canlı renkler varsa zaten reaktiftir. zira kök boyalarda çok canlı renkleri yakalamak imkansız..

    çok canlı kırmızı, turkuaz, canlı maviler, fuşya ve floranslı renkler..bunlar reaktiftir ve kumaş alırken bu tarz renkleri tercih etmeyin..

    önerim budur..


    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim. Ne güzel bilgiler bunlar. Tam da tersi bu renklere bakarız ya hep.
    Kök boya çamaşır suyunda akmıyor o zaman. Özellikle çocuklara alırken çok dikkatli olmak lazım.

    YanıtlaSil
  14. rica ederim ne demek..

    özellikle çocuklara alırken dikkat etmenizi öneririm..bizim buradaki koskoca labaratuvarlarda bile gelen kumaşa test yapmadan önce çamaşır suyunda bekletiyoruz..düşünün artık:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder