.:

29 Kasım 2011 Salı

çabuk fasulye turşusu....


Lezzetli somunlar da gördüm bunu pazar günü. Tam da o gün bahçeden fasulye toplamıştım. Azdı "turşusu nasıl yapılır" diye içimden geçirmiştim. Serap'ın tarifini okuyunca denemeye karar verdi.
Ben orjinal tariften farklı olarak elma sirkesi (evde o vardı) kullandım. Bir de miktarı azdı Devrim sirke sevmez çünkü. Sabahtan fasulyeleri haşlayıp kapaklı bir kaba tüm malzemeleri koydum. Girip çıktıkça kalkaladım kabı ki iyice birbine geçsinler. Akşam yedik ve ben bayıldım bu tarife....
Yorumları Göster:

13 yorum:

  1. bayılırım fasulye turşusuna.. hele kavurmasına... bu arada bahçeden topladım dediğinizi de kaçırmadım. ne lezzetli olmuştur kim bilir

    YanıtlayınSil
  2. çok güzel görünüyolar,afiyet olsuunn...

    YanıtlayınSil
  3. Oh mis gibi turşu ellerine sağlık yanına bulgur pilavı yap arkadaşım birde ayran...sevgiler...

    YanıtlayınSil
  4. tarchin aslında turşularla aram yoktur benim. Tuzu sevmem hiç. Ama bunda daha çok salata havası var. Zeytinyağıda var ya içinde...

    Evet fasüyeler bahçemizden. Bu yıl ilk kez denedi eşim aslında. Ama epey verimli oldu. İki kökten iki kez yemek yaptım bir de bu...Seneye daha çok dikeriz sanırım.

    YanıtlayınSil
  5. özlem teşekkür ederim:))


    Tülin saol. Bitti ama hemencecik. Bir dahakine o menü de güzel olur:))


    Yasemin:))

    YanıtlayınSil
  6. ellerine sağlık canım harika görünüyor turşun

    YanıtlayınSil
  7. karadenizliler fasulye turşusunun kavurmasını yaparlar,bayılırım:))senin turşuyu görünce aklıma geliverdi..eline sağlık...

    YanıtlayınSil
  8. Çok güzel görünüyor.Elma sirkesini özellikle çok severim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  9. Saadetçim; deneyip beğenmene sevindim. Az-çok, sirke tamamen göreceli. Limonla da telafi edilebilir. Damak zevki diye birşey var:)) Ellerine sağlık, afiyet olsun..

    YanıtlayınSil
  10. Oh ne ala.Topla bakalım organikleri sonra da nispet yapar gibi anlat he he. Afiyet olsun şekerim. Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  11. Müjgan saol:))


    Filiz duydum ama hiç yemedim turşu kavurmasını...


    pembe kekik bende birkaç yıldır sadece elma sirkesi kullanıyorum. Benim de daha hoşuma gidiyor...

    YanıtlayınSil
  12. Serap haklısın limon da bir seçenek. Ama Devrim rahatsız olmadı bu kez sirkeden. Değilse salatalarda falan istemez. Bu tarife çok yakışmıştı. Yaza bol bol yaparız artık:))


    Dilek benimki azıcık bir şey. Şöyle büyük olsa bahçe, su sorunu olmasa....

    YanıtlayınSil