Arife günü...


Çocuklar masa başında...



Bayramdan sonra arife günü yayını. Neysem artık...
Cumartesi günü hava çok güzeldi. Öğlen çıktık bahçeye hemen. Ben zeytin topladım. Yeşillerden geçen hafta toplamıştım. Bu haftada kararanları. Biz beceremedik bu yıl annem yapıverecek zeytinimizi...
Devrim baba da çocukların odası için bir dolap yapma çalışmasında. Ama pek bir süründü elinde:(( Benimkilerin dolabı klasik üç kapılı çekmeceli bir şey. Üstünde tavana kadar epey bir boşluk var. O kısma oyunca koyuyorum ama aşırı toz oluyor. Ben debir dolap arayışına girdim . Kasa gibi bir şey olsun diye. Hazırlarda bulamadık. Yaptırmaya kalksan dünya para istiyorlar böyle ufak şeylere. Hadi dedik başladık ya bakalım sonuç ne olacak??

Çocuklarda bu sıra arabalara taktılar bir güzel oynadılar toprakta. Mama saatinde ektim bu kez onları. (Fotolarda görünen bizim ön bahçe. Yukarısı çok rüzgar aldığından masamızı ön bahçeye çektik)

Yorumlar

  1. Resimler çok güzel, kuzuları benim için öp. Zeytinler ne güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Fadiş bu yıl zeytin gerçekten de çok verimli. İki ağaç var bizde. Biri evi aldığımızda vardı, oldukça büyük biir ağaç ama meyvesi küçük oluyor. Birini de biz Balıkesir'den fidan olarak almıştık. Bu yıl 3 tane 5 litrelik pet şişe dolusu zeytin topladım ondan...(fotoğraftaki büyük ağaç)

    YanıtlaSil
  3. zeytinlerin bereketli olsun şansımıza bu bayram hava süperdi canım inş yarında böyle olur.

    YanıtlaSil
  4. Şu Devrim'i ben nufusuma geçirsem, sen de gelinim olsan, torunlar da hazır :) Burada böyle ne işler var yapılacak ah ah :))

    YanıtlaSil
  5. Okuttum mesajını, kabul etti nüfusuna geçmeyi:)) Zaten bir aksilik olmazsa okullar kapanınca İstanbul'a gideceğiz. Giderken ya da dönüşte mutlaka sana uğrayacağız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder