yılın ilk performans ödevi-iskelet



 Yeşil olan Devrim'in Ada için yaptığı iskelet. Ortadaki tamamen Ada tarafından yapıldı. Siyah olan ise Devrim'in ilk öğrenceliği Deniz bayıla bayıla sahip çıktı buna...


Ada döndüncü sınıfa gidiyor bu yıl. Fen ve Teknoloji dersleri var artık. Bu yılın ilk performans ödevi de iskelet yapımı oldu. Dün istendi ödev bugüne. Önce kağıtla birşeyler yapayım dedim ama içime sinmedi. Sonra babamız akşam aldı eline telleri, penseyi başladı yapmaya. Çocuklarda da bir heves...
Devrim iki tane yaptı biri Deniz'in biri Ada'nın oldu. Hatta Deniz kendinnkine bir de kuyruk ekletti. Ada bir tane de kendisi yaptı. "biraz karışık oldu" dese de ben bayıldım. Kalça kemiğini bile yapmaya çalıştı kuzucuğum. Kolu, bacağı tek tek keserek yapmaya çalıştı üstelik....

Yorumlar

  1. hatırlıyorum kızımda yapmuştı bu ödevi çok güzel yapmışlar eminim güzel not alırlar sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Aaaa...Bizimki de geçen hafta yaptı bu tel adamı. Üzerine bir de kıyafet yapalım, böyle çıplak olmaz dedi. Kumaş verdim, kestik, dikerken birazcık yardım ettim:) Bu senenin en sevdiği dersi: Fen ve Teknoloji!

    YanıtlaSil
  3. Önümüzdeki senelerde bizi bunlar bekliyor demek ki:)))Ellerinize sağlık inşallah güzel notlar almıştır:)

    YanıtlaSil
  4. Bu ödevler anne babaya zaten:)))

    YanıtlaSil
  5. not konusunda sıkıntı yaşamaz sanırım. Zaten öğretmeni çok memnun Ada'dan:))


    Semi'nin mutlu elleri ne kadar erken yapmışlar. Ada'da en çok feni seviyor. Konulara bayıldı zaten:))

    İkiz annesi bu yıl daha bir aktifler sanki. Geçen yıllar ısınma turlarıymış...

    YanıtlaSil
  6. Aslında bu yeni okul müfredatı ne kadar sağlıklı, ya da yararlı bilmiyorum. Oğlumun İlköğretim performans ödevlerinin çocuğunun notu biz yani anne ve babasınındı. Bazıları ne kadar kolay olup kendi başına yapabiliyorsa, bazıları da bir o kadar zor çocuk tek başına nasıl yapsın?. Kolay gelsin Saadetciğim.

    YanıtlaSil
  7. Ailece performans buna denir:)) Şu ödevler ne kadar ağırlaştı performans adı altında. Benim kuzen ve eşi krizde bu konu yüzünden onların okulunda anne baba ile beraber yapılacak deniyor bu tür performanslar kuzen zor zapdediyor eşini:)) Ellerine sağlık herkes iyi iş çıkarmış.

    YanıtlaSil
  8. harika bu projeler çok iyi çocukların düşünce ve becerilerini artırıyor yardımı bu şekilde almaları güzel kendilerininde yapıyor olması önemli ebeveynlerin hazırladığı çocukların dokunmadığı çalışmaları tasvip etmiyorum şahsen.

    Seninkilerin MAşallahları var zaten bu konuda:)

    ellerine sağlık gayet güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  9. benim oğluşum da tam bir bilim adamı olacak tipte...Herşeyi kafasında çözümlemeye çalışıyor o molekül bu atom oradan bağlantı kablosu buradan bi şeyle bişeyler...kafayı yemezsek iyi yani...Biz güzel bir deney seti aldık tavsiye ederim eğer ki elektroniğe ilgileri varsa çocukların bayağı yardımcı oluyor.
    BRAIN BOX internetten getirttik,serkanım durmadan yeni işler yapıyor .4. sınıfı iple çekiyoruz.iskeletinize bayıldık...

    YanıtlaSil
  10. Nedret abla haklısın. Ödevi olunca ben Ada'dan daha çok kafa patlatıyorum. Hemen netten falan araştıramaya başlıyorum gerekiyorsa eyer...


    Dilek öyle valla. Biz yapıyoruz genelde. Ama Ada konusunda şanslıyım ben kendisi de uğraşır. Bu ödevini de babası yaptığı halde kendisi de uğraştı. Hatta dün sabah baktım sadece kendininkini götürüyor "istersen babanın yaptığını da götür söylersin" dedim.

    YanıtlaSil
  11. Şule çocuklara o kadar çok ödev veriyorlarki. Bir de bunlar yardımsız olmuyor aslında. Bir de salı verildi ödev çarşamba gidecek zaman da yok aslında uğraşmaya..


    Teşekkür ederim Hatice. Ben de en çok Ada'nın kendi çabasını sevdim. Çoğunlukla da kendi emeğidir zaten..


    asosh ne güzel. Bakayım ben de seviyorlar uğraşmayı deney yapmayı ikisi de...

    YanıtlaSil
  12. Adadeniz, bizimki erken yaptı doğru. Çünkü onların okulu bir hafta erken açıldı. Nisan ayında ara tatil yapıyorlar, o yüzden tüm okullara göre erken açlıyor...Size öncesinden ipucu verebiliriz yani:))

    YanıtlaSil
  13. Bunlar benım ıcın tecrube :) İleride oğluşlarım için gerekli olacak.Çok güzel olmuş bence ailecek çalışma üstelik,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Dur Sevtap düşünme şimdiden. Daha neler yaptıracak o tatlılar sana

    YanıtlaSil

Yorum Gönder