odun ateşinde incir reçeli


Bu yılın ilk incir reçellerini kaynattık. Geçen yıl olduğu gibi yine bahçede odun ateşinde yaptık reçelimizi. Bizimkisi olmamış değil olgun incirlerden. Çocuklar ve Devrim çok seviyorlar, eşe-dosta dağıtıyoruz epey bir.

Yorumlar

  1. ellerine sağlık afiyetle sağlıkla tüketin inş.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Offff.... Yeme de yanında yat:))) Bayılırım:)))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık,tek sevdiğim reçel incir reçeli,odun ateşinde daha da güzel olur sanırım....

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Saadet. Ben incirden de reçel olduğunu kızkardeşim evlendiği zaman öğrenmiştim. O Giresunda oturuyor. Evet onlar ham incirden yapıyorlar incir reçelini. Ama süper bir lezzet. Sağlık ve afiyetle yeyin.

    YanıtlaSil
  5. Hatice, Nedret abla teşekkürler:))

    Özlemm ben reçel pek sevmem, inciri neredeyse hiç yemem. (eskiden Devrim'in aldığı bazı kuru incirlerde katkıları gördüğümden sanırım)


    Dilek bizde Devrim tatlı aşığıdır. Koy kahvaltıda koca kase banamısın demez. Ada da öyle. Eskiden Devrim kuru incir alıp suda haşlayıp reçel yapardı. Sonra bu eve taşınınca kocaman iki tane incir ağacı...taze incirden yapmaya başladık reçelleri. Bilmek değil de olanı değerlendirmekti bizimkisi. Ama çok sevildi hatta yakın çevremizde müdavimleri var her yıl yapıp veriyoruz onlara da....

    YanıtlaSil
  6. Keşke o eşin-dostun arasında olsaydıııım :((
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. bende çok severim olgun incirin reçelini.. bizim oralarda da öyle yapılır.. yeşil incir reçelini ilk kez gördüğümde çok şaşırmıştım zaten :)

    YanıtlaSil
  8. Banu kırılmadan sana ulaşabileceğini bilsem.....


    Nilgün yeşil incir reçelini kireçle falan yapıyarlar diye okumuştum. Hiç cesaret edemedim açıkcası. Bu diğer meyveler gibi...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder