deniz atları...


Deniz atları çok ilginç hayvanlar. Bildiğim kadarıyla erkeklerin doğurduğu tek tür.
Çin tıbbında kullanıldığı içinde son yıllarda nüfusu giderek azalmakta olan bir canlı. Ben yıllar önce Kilyos'da görmüştüm. Üstelik de çok da derinde değil. Devrim'le ikimizin ne hoşuna gitmişti böyle bir canlıyla denizde tanışmak...

Artık beni izleyenler iyice öğrendiler. Benim oğluşların bilmediği hayvan kalmadı sanırım. Sayelerinde ben de epey bir bilgi sahibi oldum. Ada'nın doğum günü nedeniyle küçük konuklarım için deniz atları hazırlamaya karar verdim ben de. Aslında akıllarına gelip de istedikleri bir hayvan değildi ama ellerinde de yok. Yani plastikler içinde.
Neyse nette dolanırken denk geldiklerimden birinden kalıp çıkardım. Artık kumaşlarımla diktim. Ada, Deniz, Arif ve Onur'un bu deniz atları. Sevdiler mi kesinlikle.

Yorumlar

  1. Ne güzel fikir, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ve şirinler. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Dinazordan sonra bunlar sana çocuk oyuncağı gelmiştir: Ben de çok severim denizatlarını, çok zarif yaratıklar. 6-7 sene evvel tutturmuştum bir hayvanım olsun diye,denizatı besleyeceğim diye hem çok pahalı hem de akvaryum ortamında fazla yapamadıklarını öğrenince vazgeçtim.

    YanıtlaSil
  4. Şule tam tersi. Bana minik şeyleri yapmak daha zor gelir. Bunlarda da hepsini birden kesmiştim. Yeterince palyı kesmemişim. Diktikten sonra çevirmek eziyet oldu resmen....

    Denizatlarının akvaryumda beslenebileceğini ise hiç düşünmemiştim ben. Duymasın benim sıpalar:))

    YanıtlaSil
  5. vayyy ne hoş olmuşlar! ellerine sağlık şekerim.. çocuklar çok şanslılar...

    YanıtlaSil
  6. benim de çok hoşuma gitti bu denizatları...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder