Ada ve yüksek gerilimler


 Neyin ne olduğunu anlatıyor bana...


Kesin bahsetmişimdir Ada'nın geçen yıl yüksek gerilim takıntısı vardı. Sürekli bakıp babasından bilgiler alıyordu. Epeydir unuttuğumuz yüksek gerilimler evimize geri döndü. Evin karşısından geçen yüksek gerilimleri o hat boyunca incelemeye bayılıyor. Kimi zaman babasıyla yukarılara kadar yürüyorlar. Ya da arabayla giderken o yolu kullanıyoruz.
Daha önceleri sadece legollarla yapardı gerilimleri şimdi evin kaşısındaki hattı evleriyle, apartmanlarıyla birlikte çizmeye çalışıyor. Bahçeye de taşlardan yaptı bir şeyler. Dallarla direkleri halletti.

Yorumlar

  1. vay be helal olsun engüzel daha bu yaşlarda ilgisini çekmesi.benim oğlum olsaydı çok gurur duyardım:)maşallah oğluna

    YanıtlaSil
  2. ilgi alanları harika seninkilerin Ülkemizin gelecekteki bilim adamlarını izliyor olabiliriz. afferin oğluma.
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. İyi bir değerlendirme yapmalı ilerideki mesleğini çoktan belirlemişde olabilir kimbilebilir. Hiç sordunuz mu ne düşünüyorsun ne hissediyorsun sence nasıl olmalı falan diye?

    YanıtlaSil
  4. Elektrik Mühendisi olacak belki. Teşvik etmek lâzım. Elektrik hakkında çok basit kitaplar bulmalı. Ne güzel yaa...

    YanıtlaSil
  5. Hatice haklısın ikisi de bilime ve matematiğe çok ilgililer, yatkınlar da. Ama bazen fazla takılıyor bir konuya Ada. Kafası hep orda oluyor. Biz bahçede oturuyoruz, sohbet ediyoruz bize hiç katılmıyor mesela. Sosyal çok zayıf çokkk...

    YanıtlaSil
  6. Şule bilim adamı olacağım geçen yıldan beri. Ama astronotluk da ara sıra telaffuz ediliyor. Tam olarak hangi alanda çalışacak o belli değil ama. Fen ve matematik seviyorum diyor....

    YanıtlaSil
  7. Nedret abla geçen gün aldık enerji konusunda bir kitap. Ada yaşına göre bulamadık 12 yaş üstü diyordu ama okuyor onu da. Babamız elektromik müh. mezunu zaten. Hoş şu anda bilgisayarla ilgili işi ama Ada'nın sorularını kolayca yanıtlayabiliyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder