evin önündeki kaldırımlarEvin önündeki kaldırımları



Evin önündeki kaldırımlarımız. Papatyaların tohumlarını atıyoruz kurudukça, evin dört tarafında bu papatyalardan var. Gelen geçen topluyor. Çocuklar birer ikişer alıyorlar da koca koca kadınların kucak dolusu toplamalarına kızıyorum açıkcası. Hiç biri de "bunun tohumundan alabilir miyiz" demiyor. Al at evinin önüne orası da şenlensin dimi ama.
Devrim'in demir ağaçları da epey büyüdüler. Fıstık çamları çok zor büyüyor ama bu demir ağaçları (bir tür çam) kolay uzuyor.

Yorumlar

  1. senin özel olarak tohum attığın onların aklına bile gelmiyordur:))
    yemyeşil bir bahçen olacak bu yaz öyle görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Aslında biliyorlardır da....Yani bir kaç tane almaya itirazım yok çoklar aslında. Ama öyle kucak kucak topladılarmı görürsen uyarıyorum. Sonuçta sadece tohum atmak değil otlarını ayıklıyorum düzenli olarak çapalıyorum toprağı gerekiyorsa suluyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Gitsinler çiçekciden alsınlar demet halinde Allah Allah yaa, hem de izinsiz çocuk olsalar neyse diyeceğim. Ellemeyiniz koparmayınız diye levha yap sen de...

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım papatyaya hele böyle doğal olanına bende ektim ama büyük olandan krizantem de diyorlar galiba..Çıkınca belli olacak...

    YanıtlaSil
  5. Çok haklısınız , bu tarz açgözlülükleri bende hiç anlamam..Bu arada çok özendim papatyalara. Buralara daha bahar gelmedi ..

    YanıtlaSil
  6. canım benim ellerine sağlık o kısma bile can vermişsiniz.kimse bilmese uğraştığın bitkide canlı o minnettardır s enin emeğine. kıymet bilenlerin çoğaldığı bir dünyamız olsun dileyelim yapcak başka birşey yok:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Şule dinlemezlerki. Bazer kimine şarlıyorum "artık topladıklarınız yetsin artık" falan diye. "aaa siz mi diktiniz" diye üste çıkıyorlar hemen.

    Meral hanım bunlara ada papatyası deniyormuş. Urla'dan getirmiştim tohumunu. Pek arsız birşey. Yayıldı her tarafa:))

    Nazan kötüymüş o. Benim papatyalar açtı da kimi kurumaya bile başladı.

    Hatice ne güzel söşler böyle. Aslında Zübeyde hanımla ayarlasanız da gelseniz şu bahar günlerinde:))

    YanıtlaSil
  8. ay canım yaa şu papatya tohumlarını urladan kimden bulabilirim yardımcı olur musun? Bildiğin bir çiçekçi varmı güvenilir?

    YanıtlaSil
  9. Bilmiyorum ki asosh. Orada çiçekçiden hiç tohum almadım ben. Ama biraz daha sabrederim dersen benim papatyaların kuruyanlarından tohumu ben getiririm sana. Buluşuruz bir gelişimizde parkta hem tanışmış oluruz.

    YanıtlaSil
  10. ay çok iyi olur canım .Seneye benim de bahçem şenlenir artık.Herzaman evime de beklerim yolunuz torosana düşerse.Fırının yanındaki bakkala sorarsanız bilgisayarcı cemin evi diye tarif ederler.(fırın hemen girişte)
    Tabii iskele parkında da buluşabiliriz kuruyunca papatyaların ses verirsin blogundan:)

    YanıtlaSil
  11. bu torosan dediğin yer bilmiyorum ama sorarım Devrim'in babası biliyordur. Ablası da ilköğretim okulunda müdür zaten. Biz şu sıralar 2-3 haftada bir yazınsa dah sık geliyoruz Urla'ya. mutlaka görüşürüz

    YanıtlaSil
  12. ok canım.görüşürüz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder