Kadınların günü mü


Ada'nın kadın hakları ile ilgili ödevi vardı. Hafta sonu birlikte hazırladık. İnternetten tarihleri falan buldum ben. TBMM'deki milletvekili sayısını yazarken azlığı küçücük çocuğun bile dikkatini çekti. Hemen "neden bu kadar az" diye sordu. Yaşına uygun anlatmaya çalıştım. O da en az "102" olmalı dedi. Neden "102" Daha fazla da olabilirmiş aslında. Kafasında ne vardı bu rakamı verirken bilmiyorum ama tam ifade edemedi.
Çocuğa diyemiyorsun ki bu kadınların yaşadıkları eziyetlerin yanında ufacık bir ayrıntı sadece. Dayak, taciz, ölüm, psikolojik baskı.... O kadar çok sorun varki halledilmesi gereken. Açıkcası ben halen meclisteki 48 milletvekilinin bunlar için ne gibi bir adım attığını bilmiyorum. Hatta direkt kadınlarımızdan, kızlarımızın eğitimlerinden sorumlu bakanlarımız bile bildik kutlama mesajlarından öteye gitmiyorlar çoğunlukla.

Yorumlar

  1. yine4 de kadınlar günümüz kutlu olsun.. Aslında bugünün varlığı bile Kadın haklarının ihlal edildiğinin bir göstergesidir bence

    YanıtlaSil
  2. hepimizin kadınlar günü kutlu olsun :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bravo adaya inşallah bundan sonra artar diyorum

    YanıtlaSil
  4. Dilerim onlar yetişkin olduklarında evlatlarının her sorusunu göğüslerini gere gere cevaplandıracakları bir Türkiyede yaşarlar.
    minicik kafalarında kocaman düşleri var ,soruları var
    ama bizler cevap vermekte hep zorlanıyoruz:(((

    YanıtlaSil
  5. Çok haklısın sevgili arkadaşım.. kuru bir mesaj la kadınlarımız hatırlanıyor ve kadına yöneltilen şiddetten hiç bir eksilme olmuyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder