pekmezli kek


Cuma günleri Deniz'in pasta günü. Her cuma bir veli bir tuzlu, bir tatlı bir şeyler yapıyor tüm sınıf için. O günü Ada da bildiğinden öğle yemeği hamurişi oluyor. (bu sıralar hamurişi konusunda fazlaca tembelim) Bugün yürüyüşten dönerken hep hazır olmuyor dedim apar topar kek-kurabiye yapmaya giriştim.
Keki önce elmalı yapacaktım. Sonra şekerin yerine pekmez koymaya karar verdim. 2 tane elmayı rendeleyip bir kaşık şekerle pişirdim, altını kapatınca da içine bir tatlı kaşığı kadar tarçın ekledim. Karışım soğurken keki hazırladım. Tek belli ölçü 3 yumurta. Geri kalan her şeyi öylece ekledim keke. İçinde "süt, pekmez, ayçiçek yağı (yarım bardak koyarım ben hep) vanilya, kabartma tozu, un" var. Bunları karıştırdıktan sonra tahta kaşıkla elmalı karışımı da yedirdim. Ada biraz önce yedi beğenmiş. Bence biraz tatlı olmuş. Keşke ölçerek koysaydım pekmezi bir dahaki sefere daha az eklerdim. Neyse artık.
Kurabiyelerden biri klasik un kurabiyesi harcına kakao ekleyerek yapıldı. Diğeri ise Aylin'de gördüğüm tahinli kurabiye. Bizim yemememiz gerekse de bunları oğluşlara yapmak lazım arada.

Yorumlar

  1. hepsi de tatlı :) tam sevdiğim gibi süper

    YanıtlaSil
  2. Ada beğendiyse bize söz düşmez dimi:)
    ellerine sağlık canım.
    Afiyet ,şifa olsun.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Pekmezli kek, çok ilginç hiç düşünmemiştim, ellerine sağlık canım =)

    YanıtlaSil
  4. Yeşim öyle aslında. Ada'nın damak tadı iyidir. Hoş gelince Deniz'e de verdim o da yedi.

    Mekila ben de duymamıştım da sağlıklı olsun bir deneyeyim dedim. Olmadı pastalaştırırım gene de ziyan olmaz diye geçirdim aklımdan. Benim erkeklerin üçü de sever keki. Kalmaz biz de hiç

    YanıtlaSil

Yorum Gönder