varan 1===alçıpan döşemek...


İş çabuk yürüsün diye ben de aldım elime matkabı, hiltiyi. Bir ara bize bakmaya gelen Deniz çekti bunu da. Alçıpanın yapımını fotoğraflamak için makina yanımızdaydı...


İzalasyon amaçlı olarak evin üç tarafını ikinci kat tuğla-arasına strafor yaptırmıştık bir kaç yıl önce. Ama bir cephede arsa payımız olmadığı için kaldı. Orada çocukların odasının görünen duvarı var. Ne zamandır el atacağız ama nasıl bir şey bilemiyorduk. Bize alçıpandan bahsedildi geçenlerde aklımıza yattı. Balkon ustasının azizliğine uğrayınca da Devrim'e esmiş malzemeleri alıp gelmiş geçen hafta. Hadi dedik başladık. Serde acemilik var tabiki ölçüler, yerleştirme falan iş yarına da sarktı.
Peki nasıl bir şey alçıpan döşemek. Metal (Galvaniz sanırım ) U şeklinde çubuklar duvarın dört bir yanına montajlanıyor. O resimde görülen daha genişler duvara kelepçe gibi görev yapacak şeritlerle monte ediliyor. Kelepçe gibi sarılan çubuklar dikey şeritlere vidalanıyor. Aralarına strafor...Onların üstüne de alçıpan plakalar vidalanıyor. Saten açı ile boşluklar doldurulup astarlandıktan sonra boyaya hazır hale geliyor.

Yorumlar

  1. harikasın,gençken ben de yapardım boya badana tamirat.aferin ninem

    YanıtlaSil
  2. Karı koca usta bunlar :) Alçıpan bile yapılyor, siz yakında komple bir evi anahtar teslim yaparsınız, eminim bundan artık:) Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Eşinle sen harika bir ekipsiniz. bayılıyorum yaptıklarınıza adadenizciğim ve de cesaretinize. Cesaretin yanında da bilgi gerekiyor bunları yapmak icin tabii beceri de, ellerinize sağlık. yenilikler cok güzel ve özenli oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Valla bravo size, maşallah elinizden her iş geliyor:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder