bir sıcak, bir soğuk...


Ev yapımı karışık meyve suyu. İçinde incir, şeftali,elma,limon ve üzüm var. Yani evde olanlar. Ada istedi bunu. Daha önce şeftali ve armutlusunu yapmıştık. Meyveleri kaynatıp rondodan geçirdim. Azıcık şeker ekledim.


Taze tarhana çorbası.  Tarhana sofralarımızın vazgeçilmezidir mutlaka ama ben taze tahanayı daha bir severim. Annem de mutlaka verir kurutmadan önce. Hafta sonu yaptım bunu, çocukların hoşuna gidiyor diye de bardakta sundum.

Yorumlar

  1. bahçeden bir sürü elma gelince annem de bu yıl bol bol elma suyu yaptı, karışık da güzelmiş merak ettim şimdi tadını:)
    tarhanaya diyecek söz yok zaten, afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Meyva suyunda tek olmaması gereken limondu bence. Ama Ada ısrar ettiği için koydum. Onun dışında posadan rahatsız olmuyorsan sağlıklı bir seçenek

    YanıtlaSil
  3. kabuk tarçın da değişik bir aroma verebilir, ayyy olsa da içsek buz gibi:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok lezzetli olmuştur.sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. herşeyi tazecikten yemek içmek ne güzel.. köye gidiyorum bende tarladan koparıcam yicem :) inşaAllah :)

    YanıtlaSil
  6. tarçına ben bayılırım ama malesef Ada'nın arası iyi değil. Dondurmanın, neskafenin bile üzerine tarçın ekleyen bir tipimdir

    Arzu saol,

    Nilgün iyisin o zaman. Bizim meyveler pazardan ama kutu meyva sularından iyidir yine de. Dalından yemek gibisi yok aslında

    YanıtlaSil

Yorum Gönder