Dün annem uğradı. Onun seveceği birşey olsun diye parfe yaptım ben de. Yaz için süper bir tatlı diye düşünüyorum. Üstü biraz bütürcüklü olmuş ama (kolay çıksın diye kalıba poşet koymuştum) tadı iyiydi.
Ben Oktay Usta'da duymuştum ilk olarak parfeyi. Bir krem şantiyi 1 bardak sütle hazırlanıyor, dolapta birzbekletiliyor. Yine 2 bardak süt, 2 kaşık un ve 1 kaşık şekerle bir muhallebi hazırlanıyor. Ilıyınca içine kırılmış bisküviler, hindistan cevizi ekleniyor. Krem şanti ile birlikte karıştırılarak dondurucuda bekletiliyor.
İLk çıktığında sent oluyor ama biraz bekletirseniz kolayca dilimlenir. Dondurmaya alternatif bir yerde
ayyy bayılırım parfeye, annem çok yapardı bir zamanlar, ımmhh canım çekti şiimdi:)
YanıtlaSilben de çok seviyorum ama kalorili çok yapılmıyor
YanıtlaSilsüper bende gelim miii
YanıtlaSilharika olsada yesekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
YanıtlaSilellerine sağlık ben de limonlu parfeye bayılırım...
YanıtlaSileline sağlık....
YanıtlaSilTarifi kolay sunumu güzel.amanda aman bir çatal aldım ucundan saadetim :)
YanıtlaSilellerine sağlık.SLN
yasemin gel gel çoğu dondurucuda daha
YanıtlaSilcelebi seni de beklerim: Hem 23 nisanda toplanıyoruz da gelirsin sana özel yaparım ben
filiz ben yapmadım limonlu, kuru meyvalısını yapmıştım daha önce, çocuklara göre genelde
gül saol
beyazkelebek umarım gelirsin evimde ağırlarım seni de uzak değiliz nasıl olsa
PARFE MEVSİMİ GELDİ DEĞİL Mİ
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR
SEVGİLER