hafta sonu



Yine bir hafta sonu. Cumartesi Urla'daydık. Çocuklar dedeleriyle sebze fidesi diktiler! Neden ünlem çünkü yardımdan çok ayak bağı oldular dedelerine. Kafalarına göre oynadıkları için. Makinamu unutmuşum ama. Dün ise evdeydik. Malum ödemler, okul kıyafetleri hazırlanacak.
Dün uzun süredir denemek istediğim bir tarifi de yaptım. Dondurmalı irmik helvası. Hoşmuş. Deniz çok komikti ama. Mevsimin ilk dondurması olunca irmiklerin arasından ayıkladı resmen dondurmaları.

Yorumlar

  1. Ne güzel bir hafta sonu olmuş.:)

    YanıtlaSil
  2. keyifli bir hafta sonu olmuş dondurmalı irmik tatlısıda pek güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. bu irmikli dondurmanın tarifini istiyorum, enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. güzeldi onuncu köyün adamı :))

    yetenek-sizin vereyim hemen. Bende ölçü yoktur yalnız hep üşenirim işin o kısmına
    İrmik helvası için 2 bardak irmiği kuru kuru kavurdum. (internette birkaç tarif baktım ) Ayrı bir kapta 4 bardak su. 1 bardak şeker, bir kaşık tereyağını kaynattım. İrmik yeterince kavrulunca şerbeti ekledim. kısık ateşte demlendi.
    Ilıyınca suyla ıslattığım kaseye helvayı çukurlaştırarak koydum. dondurmayı da ekledikten sonra üzerine biraz daha helvayla kapattım. Servis tabağına yerleştirdim,
    Benimkinin tadı biraz azdı ama hem dondurma hem helva ağır olmasın istedim. Gördüğün gibi yağı da çok değil. Malum yeterince fazlalık var. Ama ev halkı beğendi. Şimdiden afiyet olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder