berelere devam

Modelim ayı bu kez. 5 sıra düz 5 sıra haroşa olarak ördüm bereyi. Renk renk pek cici oldu bence...

Alttaki tüylü ipi almıştım bir tane ne yapacağımı bilemedim. Sonra bu iki ipi bir berede birleştirmek aklıma geldi. Hoşta oldu
Bu erkek beresi. Unutulmuş ekledim bu yazıya.



Yine çiçekli bir bere. Bu kez altını düz başladım kıvrık duruyor.

Yorumlar

  1. Ne güzel bereler bunlar. Bayıldım bayıldım! Antalya genelde ılıman bir iklime sahip olsa da bazen sokağa çıktığımda başımın üşüdüğünü farkediyorum. Artık yanımda bir bere taşımanın zamanı geldi galiba!

    YanıtlaSil
  2. canım ya azmine hayranım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Tijen İzmir'de aynı aslında. Ben de hiç takamam bere. İstanbul'dayken arada kullanırdım ama burada sıkılıyorum.

    celeibi teşekkürler

    Bahar saol saol

    YanıtlaSil
  4. canım arkadaşım birşey itiraf edeyim ben bere örmeyi bilmiyorum ip markasını şiş numarasını ve kesmelerini anlatır mısın kaç ilmek başlıyorsun kaç sırada kesiyorsun

    YanıtlaSil
  5. Valla şaşırdım bahar. O kadar güzel şeyler yapıyorsun ki. Başladın mı alır götürürsün bence.
    Benim çocukları baz alıyorum genelde ben. Ada 8, Deniz 5 yaşında ikisine de aynı büyüklükte bere oluyor. Lastik (bir ters bir düz) yapacaksam en az 120 ilmek olmalı. İpin kalınlığı da önemli tabiki. Belli bir ip markam yok ama çok kalın ya da çok ince iplerle örmüyorum ben. Bir de kalın şiş sevmiyorum. Bereleri 3.5 numaralı şişle örüyorum.
    Kesmelere gelince; Aşağı yukarı bir karış olmadan düz ördükten sonra bir sırada 6 kez kesecek şekilde ayarlıyorum. Yani berenin toplam ilmeğini 6ya bölüp ona göre kesiyorum. Hep aynı yönden kesiyorum. Bereyi de bir karış 2 parmak falan olunca bitiriyorum.
    Düz olan bereleri ise ipine göre 80-100 ilmek arası yetiyor. Üsttek renkli bere 100 ilmek mesela. İpe aşina birisin sen. Bir kez yaptın mı kendine göre sayı tutturursun zaten.
    Şimdiden kolay gelsin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder